Ce este o firma fantoma ?

Am tot auzit de afaceri care mai de care facute pe ,, spinarea ‘’ unor firme fantoma. Acum sa nu va ganditi ca firma fantoma e un fel de strigoi care apare doar pe la miezul noptii si atunci daca e luna plina. Deci cum spuneam am auzit de aceasta categorie de firme, insa nu am avut tangenta cu asa ceva, asta pana acum. Ce s-a intamplat de fapt? In urma cu cateva luni am avut o inundatie in firma, astfel am dus toate mochetele la spalatorie, evident am cerut factura, am primit factura,…depus in contabilitate, etc.

Acum cateva zile insa am fost anuntat de catre serviciul de contabilitate ca factura nu e ok…Pai ce are, am intrebat ? ..ca doar nu are termen de garantie….Firma care a emis factura nu exista, a fost radiata de mult, imi raspund cei de la contabilitate..Deci putem vorbi de o firma fantoma….Am avut contact cu o fantoma, …o firma fantoma. Lasand gluma la o parte cred ca problema e una grava, pentru cei care au emis factura. Nu stiu ce pot sa pateasca dar sigur finantele ii vor vizita….ca de abia asteapta un motiv sa vaneze pe cineva.

8 comments

  1. Uite un indiciu, orice firma cat de mica estea ea sau nu este inregistrata pe internet, intr-un catalog specific, ar trebui sa aibe in subsolul pagini date la camera comertului.

  2. Se poarta asta, si nu doar la noi, unde este raiul evaziunii fiscale! Pana in clipa de fata nu m-am ars sau poate ca nu mi-am dat seama la timp ca am colaborat cu o astfel de firma.

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.