Cei de la Fragedo isi prostesc clientii

Pentru cei care nu stiu Fragedo este brandul sub care un producator, respectiv procesator vinde carne din pui. Nu stiu daca este diferit cu ceva de alti producatori, insa Fragedo incearca sa sublinieze ceva care in opinia mea e mai degraba dezinformare. Cei de la Fragedo si-au personalizat ambalajele cu urmatorul mesaj : crescut fara hormoni. Pai din ce stiu eu in Romania hormonii de crestere sunt interzisi, adica niciun producator nu foloseste hormoni de crestere. Insa un astfel de mesaj sigur induce in eroare pe unii cumparatori.

pui fara hormoni

Sunt sigur ca anumite persoane vor fi convinse ca ceilalti producatori folosesc hormoni de crestere in alimentatia puilor. Si astfel vor cumpara produsele Fragedo, desi acestea sunt ceva mai scumpe. O fi corect ? Ma indoiesc, poate mesajul cu pricina nu incalca legea, dar sigur nu e moral. E ca si cum un producator de paine ar spune ca nu foloseste nisip in aluatul de paine.

Din pacate problema nu este singulara, dezinformare fac multe firme, scopul e unul singur; cresterea vanzarilor cu orice pret. Nu stiu daca exista vreo institutie care sa reglementeze astfel de ,, iesiri”. Iar daca exista, sigur nu isi face treaba. Cat priveste carnea de pui, plus minus, mai toti sunt la fel. Puiul este hranit intensiv, iar la 40 de zile e gata umflat si de pus pe masa. Chiar daca nu este crescut cu hormoni de crestere, carnea din pui crescuti super intensiv are influente la nivel hormonal pentru consumator. Asa ca nu ramane decat sa consumam cat mai rar sau deloc.

Asta daca nu va doriti o pereche de sani, si nu ma refer la femei ci la barbati. Efectele comune atat la barbati cat si femei sunt obezitate, cancer, si multe alte afectiuni recunoscute sau nu. Pana la urma o carne de porc, chiar si cel crescut intensiv va fi mai sanatoasa decat cea de pui. Explicatia este destul de simpla, porcul are o perioada mai lunga de crestere. Substantele chimice se elimina la circa 40 de zile din organism, la gaina nu mai apuca se se elimine nimic….Totul direct in farfurie.

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.