Evitati programul de contabilitate SAGA

Nu sunt contabil, insa am primit un mail de la un cititor extrem de nemultumit de comportamentul celor care ofera spre vanzare programul de contabilitate SAGA. Mai pe scurt lucrurile stau cam asa: s-a cumaparat o licenta a programului SAGA de catre firma Feroplast Timisoara. Dupa cateva luni pica calculatorul, iar programul este mutat pe un alt calculator. Dupa alte cateva luni pica si al doilea calculator, iar cei de la care s-a cumparat softul nu mai vor sa furnizeze parola necesara activarii softului dupa transfer. Practic clientul a fost trimis la plimbare pe banii lui, desi a platit un program, nu se poate folosi de acesta. Daca ar fi sa cantarim situatia pur si simplu eu as zice ca e o pacaleala, excrocherie. Ai platit ceva dar nu poti folosi. Daca vrei sa folosesti programul SAGA trebuie sa platesti licenta cat vor muschii celor care vand acest program.

Cei de la Sagasoft se ,, acopera” cu un regulament scris de ei, evident, prin care anunta clientul ca nu se accepta aceste transferuri de pe un calculator pe altul. Cel putin acesta este raspunsul primit de client din partea Dl. Felix Moisescu reprezentantul Sagasoft. Personal nu vad decat un abuz din partea firmei care a furnizat programul de contabilitate. Nu cred ca exista vreo lege in lumea asta care sa constranga un cumparator sa foloseasca un produs platit dupa cum ii dicteaza vanzatorul. Ba mai mult vanzatorul este obligat sa isi dea tot interesul pentru a-si indeplini obligatiile fata de cumparator. Chiar si un magazin care vinde chinezisme va gasi o solutie pentru un produs care nu este ok pentru client

Dupa astfel de povesti, fapte, poti sa iti dai seama la ce nivel se afla o tara. Iar noi inca avem metehne de lumea a treia, nu sunt multi cu mintea ,, incuiata”, doar ici, colo cate o firma. Citeam zilele trecute conditiile de retur la o saltea comandata online. Iar acestea sunau ceva de genul : ,, salteaua poate fi returnata in ambalajul original daca nu a fost desigilata”. Desi legea spune clar ca poti returna un produs dupa 10 zile lucratoare de la primire, fara motiv si evident nici poveste de ambalaj sigilat. Ca nu ai de unde sa stii ce ai primit daca nu ai desfacut coletul. Insa pe la noi mai exista cate un comerciant care isi bate joc de clienti. In loc sa vina cu lucruri in plus pentru a pastra acei clienti si pentru a aduce alti clienti, le dam peste nas si celor pe care ii avem.

Cat priveste firma pagubita de Sagasoft, eu as merge in instanta. Si nu as merge pentru banii dati aiurea pe licenta, ci pentru pierderile cauzate de faptul ca programul nu a functionat. Poate asa se vor invata minte, si-i vor respecta pe cei care ii platesc.

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.