Muzeul Satului Sighetul Marmatiei

Cum spuneam intr-un articol recent am plecat intr-o mica excursie prin Maramures, prima oprire fiind Muzeul Satului din Sighetul Marmatiei. Este un loc fantastic, extraordinar, care merita vazut, satul, pentru ca este un sat in toata regula este cocotat pe un deal, de unde poti sa vezi intregul oras. Insa ceea ce e cel mai important este pe colina. Case din lemn cu o arhitectura deosebita, mai toate de cateva sute de ani. Unele dintre ele sunt complet utilate, mobilate,…evident mobila din acele timpuri. La toate acestea se adauga anexele gospodaresti, cu diverse ,, utilaje’’ din acele vremuri.

Toate acestea intr-un loc mirific, perfect, totul parca fiind rupt dintr-un basm. Va recomand neaparat sa vizitati acest loc deosebit, o adevarata lectie de istorie. Cel mai bine vorbesc pana la urma imaginile, va lasa sa vizionati cele cateva poze realizate de mine in aceasta deosebita locatie.

Foarte important daca doriti puteti campa in perimetrul locatiei, nu chiar printre casele de secole, dar foarte aproape, un bilet pentru adulti costa 4 lei,….dar chiar merita.

9 comments

  1. Foarte tare ! nu am ajuns pe acolo insa ms de poze un mic preview ca sa ma motiveze sa ajung si pe acolo ! ms inca odata !

  2. Avem o tara foarte frumoasa, pacat ca turismul la noi nu se valorifica suficient de mult, si avem tendinta sa fugim in afara!

  3. Destul de reusit. Spune-mi te rog, in cazul in care ai fost pe Muzeul Satului din Bucuresti, unde ti-a placut mai mult ?

  4. Marius@
    Nu am vizitata Muzeul Satului din Bucuresti, insa cel din imaginile de mai sus e pe deal, ceea ce il face si mai autentic.

  5. Romania in cateva imagini! Pur si simplu aceste imagini ne reprezinta!
    PS: Muzeul Satului e genial…trebuie sa mergi sa-l vizitezi!

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.