zambesc.com RSS Feed

Muzeul Satului Sighetul Marmatiei

Cum spuneam intr-un articol recent am plecat intr-o mica excursie prin Maramures, prima oprire fiind Muzeul Satului din Sighetul Marmatiei. Este un loc fantastic, extraordinar, care merita vazut, satul, pentru ca este un sat in toata regula este cocotat pe un deal, de unde poti sa vezi intregul oras. Insa ceea ce e cel mai important este pe colina. Case din lemn cu o arhitectura deosebita, mai toate de cateva sute de ani. Unele dintre ele sunt complet utilate, mobilate,…evident mobila din acele timpuri. La toate acestea se adauga anexele gospodaresti, cu diverse ,, utilaje’’ din acele vremuri.

Toate acestea intr-un loc mirific, perfect, totul parca fiind rupt dintr-un basm. Va recomand neaparat sa vizitati acest loc deosebit, o adevarata lectie de istorie. Cel mai bine vorbesc pana la urma imaginile, va lasa sa vizionati cele cateva poze realizate de mine in aceasta deosebita locatie.

Foarte important daca doriti puteti campa in perimetrul locatiei, nu chiar printre casele de secole, dar foarte aproape, un bilet pentru adulti costa 4 lei,….dar chiar merita.

, ,
9 Comentarii
 1. raluca :

  A zis pe data de 5 august, 2012

  Foarte tare ! nu am ajuns pe acolo insa ms de poze un mic preview ca sa ma motiveze sa ajung si pe acolo ! ms inca odata !

 2. Roxana :

  A zis pe data de 6 august, 2012

  Foarte frumos! Sa to hoinaresti prin astfel de locuri… parca nu iti mai trebuie nimic! happy

 3. Ome :

  A zis pe data de 8 august, 2012

  Avem o tara foarte frumoasa, pacat ca turismul la noi nu se valorifica suficient de mult, si avem tendinta sa fugim in afara!

 4. Simona :

  A zis pe data de 9 august, 2012

  prin asa locuri..sa tot mergi!

 5. Marius :

  A zis pe data de 10 august, 2012

  Destul de reusit. Spune-mi te rog, in cazul in care ai fost pe Muzeul Satului din Bucuresti, unde ti-a placut mai mult ?

 6. dePop :

  A zis pe data de 11 august, 2012

  Marius@
  Nu am vizitata Muzeul Satului din Bucuresti, insa cel din imaginile de mai sus e pe deal, ceea ce il face si mai autentic.

 7. Roxana :

  A zis pe data de 12 august, 2012

  Sighetul Marmatiei? Foarte departe… dar cred ca merita sa ajungi acolo!

 8. Laurentiu :

  A zis pe data de 23 august, 2012

  Romania in cateva imagini! Pur si simplu aceste imagini ne reprezinta!
  PS: Muzeul Satului e genial…trebuie sa mergi sa-l vizitezi!

 9. Certeze sau satul nebunilor | Zambesc :

  A zis pe data de 18 septembrie, 2012

  […] se justifica. Lumea inca nu realizeaza ce s-a pierdut si ce se mai pierde inca, am inlocuit casele din lemn, portile din lemn sculptat, unice in lume cu betonul si […]


Comenteaza

Atentie: Momentan comentariile sunt moderate si e posibil sa apara cu o mica intarziere.

Comentariul tau este important pentru mine, insa inainte de-a posta citeste cu atentie, e posibil ca ceea ce spui tu sa se fi spus deja. Daca ai ceva de spus spune, fraze de genul : tare, super, excelent....nu ma intereseaza. Daca doar atata poti inseamna ca ai gresit blogul. Incearca sa te semnezi cu prenume sau nume, chiar nu vreau sa conversez cu obiecte gen ,, cabluri’’.....,, scari rulante’’ sau mai stiu eu ce.

*