Manastirea Barsana Maramures

Manastirea Barsana sau mai bine spus complexul de manastiri Barsana, este un punct obligatoriu de vizitat daca ajungeti in Maramures. Indiferent daca sunteti sau nu religiosi, locul este aparte din mai multe punct de vedere, atat arhitectural, istoric dar mai ales spiritual. O lume aparte in care indata ce ai pasit vei uita de mute probleme care te framanta. Totul este spectaculos, de la bisericile din lemn, pana la florile ce abunda prin curte sau atarna de prin balcoanele chiliilor.

Toate acestea sunt imbinate cu o arhitectura de acum cateva sute de ani. Doar cate un felinar cu cate un bec in interior aduce aminte de tehnologia care ne inconjoara. Daca aveti ocazia sa asistati si la o slujba in aer liber sigur nu veti uita curand evenimentul. Locul insusi pare o intalnire intre cer si pamant. Iata cateva imagini surprinse de mine :

Daca vreti un pic de adrenalina, pe partea opusa Manastirii Barsana puteti incerca sa treceti pe o punte suspendata pe cabluri, facut din scanduri care se misca la cea mai mica adiere de vant. Personal nu il consider sport extrem, e mai mult amintire din copilarie constructia cu pricina. Dar multi turisti nu se incumetau sa treaca puntea.

Singurul minus din zona este drumul, practic problema drumului este mai in tot judetul, exista asfalt doar ca este mai peste tot ondulat. Totul este in valuri si denivelari, nimic drept.

13 comments

  1. Este extraordinara zona … peste puntea aceea am trecut si eu ­čÖé
    La o pastravarie din zona am mancat cel mai bun pastrav din viata mea … pacat ca nu mai retin numele; era in urma cu 3-4 ani.
    Sper sa revin in Maramures.

  2. As putea baga mana in foc ca acolo este genul acela de liniste enervanta. Cred ca o sa incerc si asta intr-o buna zi

  3. Are un stil aparte..parca mult diferit fata de cele din zona Moldovei…structura lor seamana mult cu cea a celor din zona germanica..

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.