zambesc.com RSS Feed

Gata, stop…Roma nu mai vrea sahorma

Primaria orasului italian Roma a adoptat de curand o lege care interzice consumul mancarii in zona istorica. Adica daca tragi de un langos sau o sahorma in zona istorica risti ca bugetul de turist sa ramana istorie. Amenda e undeva intre 25 si 500 de euro. Personal legea mi se pare buna, nu este neaparat o noutate, exista orase din Italia unde se aplica de mai multa vreme. Efectul acestei legi nu poate decat sa ridice un pic stacheta in ceea ce priveste civilizatia. Deci daca v-ati planificat un concediu la Roma atentie pe unde mancati, de asemenea nu va recomand sa cumparati actiuni sau sa investiti in vreo shaormerie care se afla in perimetrul istoric.

Legea aceasta imi aduce aminte de o intamplare comica acum, atunci insa nu era deloc asa. Am fost la un concert cu Holograf, am incercat sa ajung aproape de scena, fara prea mult succces. Dupa circa 30 de minute de plimbare prin multime am iesit din aglomeratie cu un cadou. Pe spatele meu, pe camasa mai exact aveam aproximativ o lingura de mustar, suficient pentru 4-5 mititei, desi eu nu aveam pofta de asa ceva. Poate pana la urma se reglementeaza si pe la noi problema aceasta. Nu de alta dar suntem un popor tare pofticios.

, ,
9 Comentarii
 1. Gabi :

  A zis pe data de 3 octombrie, 2012

  Daca ar fi si la noi asa, ar fi bine..

 2. Ome :

  A zis pe data de 3 octombrie, 2012

  Legea asta e buna si pentru un regim alimentar in vacanta, ca daca nu ai voie sa manaci pe strada chestii acesibile pt toata lumea, nu ai decat sa mergi la restaurat, si sg nu-ti permiti, ca om de rand, sa manaci de 3 ori pe zi la restaurant cand esti in vizita in centrul istoric. Nu de alta, dar si tarifele la restaurante sunt pe masura centrului….

 3. Ana- :

  A zis pe data de 3 octombrie, 2012

  Mie nu mi se pare ok legea asta, mi se pare ok sa te amendeze daca arunci hartii pe jos, sau dupa ce mananci daca lasi gunoi pe jos, dar daca ti-a cazut o bucatica de shaworma , scuza-ma , e biodegradabila….ce ordinareala!

 4. Roxana :

  A zis pe data de 3 octombrie, 2012

  laughing faina intamplarea! Cred ca n-ai avut un „parfum” prea placut! Cat despre legea din Roma, pentru mie e ok! Oricum evit sa mananc pe strada, indiferent de oras! happy M-as bucura sa se aplice si la noi, dar nu pe strada, ci in mijloacele de transport. Sa se aplice la propriu!

 5. Marius :

  A zis pe data de 3 octombrie, 2012

  Bun de stiut, vara viitoare am sa ma duc la Roma in concediu. Multumesc mult pentru articol

 6. dePop :

  A zis pe data de 3 octombrie, 2012

  Roxana @

  M-am bucurat foarte mult cand mi-am dat seama ca e vorba de mustar..happy…daca era altceva ar fi fost grav

 7. Alina :

  A zis pe data de 3 octombrie, 2012

  Am fost pe acolo acum cativa ani de zile, am ramas tare surprinsa sa gasesc o mizerie de nedescris, la noi in centru este mult mai curat! Sper ca astfel sa redea zonei un aer mult mai placut!

 8. Roxana :

  A zis pe data de 5 octombrie, 2012

  Se putea mai rau, asta e clar! happy
  A fost momentul in care ai realizat cat de mult iubesti mustarul!? happy

 9. Andreea :

  A zis pe data de 23 octombrie, 2012

  Mie una singura nu mi se pare in niciun fel aceasta lege..OK,nu mai vand mancare,dar oamenii pot veni cu ea in rucsac .Asa ca daca cei care aruncau inainte resturi de la shaworma,etc pe joc,o vor face si acum ,dar vor arunca altceva.Inainte sa ne interzica cineva ceva,ar trebui sa avem noi bun simt si respect fata de cei din jur.Astfel,nu s-ar mai ajunge sa ne interzica nimeni nimic .


Comenteaza

Atentie: Momentan comentariile sunt moderate si e posibil sa apara cu o mica intarziere.

Comentariul tau este important pentru mine, insa inainte de-a posta citeste cu atentie, e posibil ca ceea ce spui tu sa se fi spus deja. Daca ai ceva de spus spune, fraze de genul : tare, super, excelent....nu ma intereseaza. Daca doar atata poti inseamna ca ai gresit blogul. Incearca sa te semnezi cu prenume sau nume, chiar nu vreau sa conversez cu obiecte gen ,, cabluri’’.....,, scari rulante’’ sau mai stiu eu ce.

*