Astazi, o zi fericita pentru grase si grasi

Daca azi dimineata ati fost treziti de zgaltieturi si chiote, de ziciai ca e cutremur, atunci inseamna ca stati la bloc, iar deasupra locuieste cineva care nu mai poate fara cicolata. Astazi s-au publicat rezultatele celui mai amplu studiu despre efectul consumului de ciocolata. Iar verdictul in versiunea scurta suna cam asa : ciocolata este sanatoasa, prelungeste viata, te scapa de infarct. In concluzie v-a urma criza de ciocolata pe piata. Cunosc o groaza de personane care cu greu se abtineau de la mancat la mai putin de o tableta pe zi. Acum cu recomandarea ,, oficiala” va fi jale. Probabil o sa apara si versiunea de shaorma cu de toate plus cicolata.

O fi ciocolata sanatoasa, asta se stia de mult. Insa mai toate sursele care au relatat pe acest subiect nu au aprofundat deloc informatiile. Cu siguranta e sanatoasa ciocolata, insa in cantitati mici. Ca altfel sigur pocneste ceva in tine, daca te indopi mai ca o gasca frantuzeasca pentru foie gras. Iar cand vorbim de cei cu problem in ce priveste ciocolata, cam la categoria aceasta ne referim.

Nu exista persoana care sa nu manance din cand in cand ciocolata, insa acestea sigur nu sunt intereste de astfel de studii. Problema e pentru cei care se abtin cu greu, si care acum au primit un branci ,, oficial”. Este bine ce au facut pana acum, si ce daca au nevoie de chiloti si alte cele la comanda, ei nu vor face infarct. Ne asteapta un viitor ,, mare”, in acest moment suntem pe locul doi in Europa la copii supraponderali. Peste vreo zece ani o sa trebuiasca sa redimensionam tot, de la scaune, usi, saltele.

Dincolo de gluma, lucrurile stau destul de complicat. Putini realizeaza insa ca astfel de rapoarte nu fac decat sa manipuleze o anumite categorie de personae. Totul stimuleaza consumul, totul este claie peste gramada. Sunt sigur ca daca cineva ar face cateva teste cum trebuie la toate produsele care sunt etichetate ,, ciocolata”, mai mult de jumatate ar iesi ca fiind nocive. Nu orice ciocolata, contine ciocolata.

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.