Cat mai e darul la nunta ?

Stiu ca intrebarea mea din titlu suna urat si parca nelalocul ei. Insa e o adevarata problema, ori de cate ori ajung la o nunta mai ,, neutra”, adica cunostinte, neamuri mai indepartate apare acesta problema, cat sa fie darul ? Iar la ultimul eveniment am fost si eu interpelat de vecini de masa cu intrebare : voi cat dati ? Uneori e simplu, dar de cele mai multe ori destul de complicat, mai ales ca mai sunt unele nunti la care trebuie mers, iar pe mire si mireasa atunci ii vad pentru prima data. Pe vremuri era ceva mai simplu cu conditia sa nu fi primul vizitat cu cosul pentru dar. Desi urat obiceiul cu strigat darul, era util, iti formai o idee cam pe unde e nivelul darului. Astazi insa totul e la secret.


Foto: Casadoina.ro

Nu o data mi s-a intamplat sa aud discutii de genul: pai cat e meniul . Si imediat cineva deschidea telefonul si cauta pe net meniu nunta, al respectivului restaurant. Nu stiu daca e ok, pana la urma nu prea mai exista notiunea de dar, pare mai mult o compensare. Adica se calculaeza cat a fost meniul, muzica, fotograful, porumbeii, invitatiile, tortul, ospatarii si gata, acela e darul. Nu cred ca acesta este rostul unei nunti, evident mai exista si exceptii. Nunta este de cele mai multe ori un eveniment pe care cei doi si-l doresc in anume fel si isi asuma un risc financiar, care nu conteaza cand vine vorba de un astfel de eveniment.

Personal nu vreau sa las ,, gaura ” in bugetul nimanui, si cred ca nu s-a intamplat pana acum. Ce-i drept nici nu am participat la nunti unde darul sa fie ultimul model de Ferrari sau nu stiu ce cravata din aur, sau vreun ceas de mana cu cuc. Asta nu inseamna ca evenimentele nu s-au desfasurat in locatii de top, gen sala de nunti Venue Timisoara, Insula Tragu Jiu sau Restaurant Casa Doina Bucuresti. Pana la urma mai toate restaurantele care organizeaza evenimente au ridicat standardele destul de sus. Nu cred ca acest aspect poate influenta foarte mult un eveniment din punct de vedere financiar.

Restul de amanunte cred eu ca pot cantari mai mult sau mai putin din punct de vedere financiar. Pana la urma in ziua de astazi un dar ok, la o nunta normala e undeva la 500 euro de cuplu. Sigur cu suma aceasta nu faci ,, paguba” mirilor . Asta daca nu cumva o iei pe ulei si treci printr-o vitrina cu tortul in brate si cu rochia miresei pe cap :).

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.