Un loc la Targul de Craciun de la Timisoara, un fel de licitatie Oltchim

Cum am mai spus-o si in alte dati imi plac foarte mult targurile tematice. In general sunt atras de tot ceea ce este traditional, incepand de la mancare si terminand cu mici mestesugari, anticari, etc. Anul acesta la Timisoara se pare ca vom avea surprize, personal ma asteptam la o schimbare in bine. Adica as fi preferat sa fie eliminati cei care vand chinezisme si sa aibe prioritate micii mestesugari, producatori. Insa noile reguli anuntate de primarie duc totul intr-o ceata densa.

Deci primaria prin consilierii ei a votat un regulament care suna ceva in genul : ,, Cine sponsorizeaza cel mai mult primaria va primi cel mai bun loc „…Evident banii vor merge intr-un fond de premiere a elevilor. Laudabila ideea pana intr-un anume punct. Eu ma asteptam sa se tina totusi cont de ce ofera respectivul comerciant. Adica nu prea cred ca ar fi ok sa vina la targ un comerciant care vinde suzete made in China, in detrimentul unui mester olar.

Metoda aceasta de retributie cu siguranta ii va si speria pe unii, parca am fi la o nunta cu bronzati,…primaria vrea ,, fara numar”. Sper doar sa nu se intample ca la licitatia de la Oltchim.

4 comments

  1. Peste tot este asa. Nu mai sunt interesati de calitate. Pe ei ii intereasa sa isi vanda locurile si atat. Eventual, le mai si suplimenteaza. Poate incet, incet isi mai schimba atitudinea..

  2. Andi@
    Nu e chiar peste tot asa, in aceasta vara am avut ocazia sa trec prin Satu-Mare exact cand se sarbatoreau ,Zilele Orasului”, spre surprinderea mea toti comercianti erau unul si unul, fara chinezisme, doar ceramica, bijuterii, obiecte oferite de manastiri, haine traditiionale, etc..Deci se poate.

  3. @ dePop: Se intampla foarte rar ce ne spui tu. Categoric ca in acele locuri m-as duce si eu, sa am garantia ca daca imi cumpar ceva, e de calitate.

  4. Cum si cand sa se schimbe aceste lucruri…?sau mai precis,cine sa schimbe aceste lucruri?cine?romanii?sa fim seriosi…!

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.