zambesc.com RSS Feed

Noutati din Timisoara

Nu este vorba de ceva spectaculos, nu au venit extraterestrii printre noi, insa s-a intamplat un lucru care merita ,, subliniat”. De ceva timp, duminica pe cunoscuta straduta Alba Iulia din Timisoara, se organizeaza un mic targ in aer liber. Adica sunt prezentate diverse produse de artizanat, antichitati, haine traditionale, si multe altele. Probabil aceasta informatie nu pare deloc ceva interesant si important, dar in realitate cred ca e cel mai important pas facut de primarie de la schimbarea primarului.

Practic de ceva ani celebrul Corso din Timisoara si-a mai pierdut din farmec si aceasta din cauza deschiderii Iulius Mall. De foarte multe ori duminica centrul Timisoarei era pustiu si cred ca este o solutie foarte buna organizarea acestui mic targ. Daca ar fi sa decid eu nu as percepe nicio taxa de la cei care expun, evident ar trebui triati foarte bine, fara lucruri made in China. Asa poate incetul cu incetul centrul Timisioarei isi va recapata stralucirea de altadata.

Iata cateva imagini :

Pe langa acest eveniment, in aceast sfarsit de saptamana a mai avut loc un eveniment inedit. Este vorba de ,, Targul Mesterilor Populari ” de la Muzeul Satului. Probabil multi vor spune ca nu e ceva inedit. Insa am motive serioase sa ii contrazic. Manifestarea de la Muzeul Satului este pentru prima data cand aduna un numar asa de mare de comercianti care sunt intr-adevar producatori. Felicitari si pentru acest eveniment, dupa cum puteti vedea si in imaginile de mai jos, au fost prezenti un numar impresionant de olari, sculptori in lemn, producatori de tinute traditionale si multe altele. Totusi un minus ar fi slaba promovare a evenimentului, altfel nu imi explic interesul foarte sacazut al publicului timisoarean.

Iata cateva imagini de la Muzeul Satului :

Daca aveti drum prin Timisoara va recomand sa nu mergeti doar prin Mall, incercati si altfel de locatii, evenimente, cu siguranta veti gasi ceva interesant.

, , , , , , ,
2 Comentarii
  1. eo :

    A zis pe data de 23 septembrie, 2012

    foarte frumos

  2. Daniel :

    A zis pe data de 24 septembrie, 2012

    Foarte frumos, mai ales traditia din Romania e frumoasa.


Comenteaza

Atentie: Momentan comentariile sunt moderate si e posibil sa apara cu o mica intarziere.

Comentariul tau este important pentru mine, insa inainte de-a posta citeste cu atentie, e posibil ca ceea ce spui tu sa se fi spus deja. Daca ai ceva de spus spune, fraze de genul : tare, super, excelent....nu ma intereseaza. Daca doar atata poti inseamna ca ai gresit blogul. Incearca sa te semnezi cu prenume sau nume, chiar nu vreau sa conversez cu obiecte gen ,, cabluri’’.....,, scari rulante’’ sau mai stiu eu ce.

*