Revine moda formatiilor la nunta, botez ?

Din cand in cand particip si eu la cate un botez sau nunta. Iar evenimentele difera in functie de zona, obiceiuri, mai ales nuntile. Astfel ca in ultimii ani mai toate evenimentele la care am participat erau cu dj. Iar cele cateva unde erau interpreti, formatii, au fost exclusiv nunti traditionale. Iar formatiile mai toate de muzica populara, pe placul bunicilor, parintilor, etc. Nimic nou, doar ruginitii de pe vremea bunicii. Personal sunt adeptul unui dj cara sa faca treaba dupa ,, dictare’. Ar fi ok si o formatie, sau mai multe, insa obligatoriu cu talent. Adica sa poata sa reproduca Elvis, Goran Bregovici sau Kenny Rogers…..sau macar pe aproape :). Altfel la fiecare final de nunta trebuie sa torni cel putin o minciuna mirilor, de genul; a fost excelenta muzica :).

Pana la urma un taraf si o formatie de muzica usoara sau un dj, cred eu ca ar rezolva toate ,, gusturile”. Trupe de coveruri sunt, gasesti daca cauti. Asta si datorita emisiunilor de la ProTv, Antena1. Cat priveste gasirea unui taraf care canta muzica autentica e ceva mai complicat. Daca dai o cautare pe net gasesti relativ usor, de exemplu am dat peste formatia de nunta Silvian Voicu. Insa fata de o trupa de coveruri, care poate fi impartita usor in doua sau trei si astfel pot acoperi mai multe enenimente, un taraf nu isi permite asa ceva, practic acesta e si farmecul tarafului. Iar de aici si problema celor care isi doresc un taraf la nunta, nu tot timpul exista disponibilitate. Cu alte cuvinte vrei un taraf de soi la nunta rezerva din timp, sau fa-ti nunta intr-o zi de luni :).

Pare deplasata sugestia, insa uneori ca sa poti sa ai pe cine iti doresti la nunta, trebuie facute rezervarile cu 1-2 ani inainte. Imi aduc aminte de un reportaj tv facut undeva prin Satu Mare. O reporterita lua interviu unui individ ce tocmai a reusit sa inchirieze o sala de nunta, data nuntii, peste doi ani. Lucru care a mirat-o pe cucoana cu microfonul, ba chiar insista sa afle daca viitoare mireasa e de acord asa de tarziu. La care viitorul ginerica ii raspunde: dar eu inca nu mi-am gasit mireasa, problema era sala, mireasa imi gasesc eu…:).

Intre timp problema salilor de nunta s-a rezolvat, sa gasesti insa taraful dorit s-ar putea sa fie inca o problema. Sau iti programezi nunta dupa programul tarafului.

2 comments

  1. Interesant articol, orice eveniment mi se pare mai frumos cand este si o formatie care canta, chiar mai frumos decat un dj.

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.