Totul este varza

Nu am priceput niciodata legatura intre varza si o situatie proasta, foarte multi dintre noi folosim numele acestei plante in descrierea unor lucruri deloc bune. Care e legatura intre varza si fraza ,, tara e varza” nu imi dau seama. De ce nu ,, tara e morcov ”, doar exista mai multe potriviri cu partidul aflat la putere, inclusiv de culoare si mai ales de stare. Multi cei din patura de mijloc sau de jos cum vreti sa ii spuneti, simt morcovul in coaste….
Inclusiv cei care ieseau de la examenele de bacalaureat aveau de-a face cu varza, intrebati : Cum a fost ?..raspunsul era : varza……Chiar avem atata varza peste tot. Eu stiam doar de varza a la Cluj, salata de varza si sarmale cu varza. Nu stiam ca spitalele, scolile, primariile si restul Romaniei sunt varza……………daca e asa ar trebui sa trimitem varza la export……macar sa scoatem un ban din varza noastra.

12 comments

  1. Cred ca atunci cand ne gandim la varza ne amintim de armata, asa de rea sa fi fost varza in armata ?

  2. Pai nu stiu de unde a inceput… dar si eu folosesc expresia „esti varza… murata” asa mai in gluma. Daca ar fi sa ma ia cineva in serios cred ca s-ar lasa cu suparai. :)) Este sau era trupa Varza… au si ei melodii pe masura, amuzante. ;))

  3. … mai degraba se dau degeaba la adunari populare, sau la suprapret la turistii straini

  4. ma gandesc la o varza pleostita care nu mai e buna de nimic, frunze asezate haotic;))am zis.

  5. Eu cred ca varza e leguma de referinta pentru situatia grea pentru ca este dezordonata. Zic si eu… 😀

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.