Razboi impotriva calendarelor cu femei imbracate sumar

Sunt imagini obisnuite, mai ales in locurile unde lucreaza multi barbati. Este vorba despre calendare sau postere cu femei imbracate sumar sau chiar dezbracate. O asociatie patronala din Danemarca a pornit razboiul impotriva femeilor care atarna pe pereti in ateliere din diverse domenii, dar mai ales in domeniul constructiilor sau reparatiilor auto.

In ateliere trebuie sa ai aparat de cafea, frigider si un calendar. Dar un calendar bun, nu unul cu femei dezbracate. Cand te uiti in calendar, vrei sa vezi data, nu farmecele unei femei. Sau de ce n-am pune un calendar cu peisaje florale ?” – e de parere Martin Vinther, proprietarul unui atelier de reparatii auto. El spune ca a mai incercat si in trecut sa scape de femeile de pe pereti, insa angajatii, in scurt timp, au pus la loc alte calendare sau postere.

“O reminiscenta culturala fara efecte benefice”

Pentru a elimina pozele erotice de pe peretii atelierelor, in Danemarca a luat nastere o miscare ampla. Zeci de ateliere s-au alaturat, sub lozinca “Da-o jos… de pe perete”. Liderii acestei miscari spun ca pozele cu femei goale, de pe peretii atelierelor, sunt ofensatoare, daca acolo lucreaza si femei. In plus, astfel de calendare sau postere sunt considerate o reminiscenta culturala, care nu are niciun efect benefic. “Asa cum pe vremuri se bea si se fuma in ateliere, iar acum aceste practici sunt interzise, asa ar trebui sa fie si in cazul pozelor cu femei imbracate sumar sau complet goale” – declara unul dintre liderii miscarii.

MM

One comment

  1. Daca este sa privesti problema serios, au dreptate danezii… insa nu stiu ce mesaj vor sa trimita cu asemenea masura, cand televiziunile sunt pline de filme si emisiuni cu femei dezbracate, ziarele si revistele la fel… chiar modul cum se imraca pe strada…deci, ce sens are aceasta masura?

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.