“E mai mic decat in poza!” Clientii dau in judecata un lant fast food pe motive de… dimensiune hamburger

Un grup de clienti a dat in judecata lantul fast food Burger King, motivul fiind faptul ca hamburgerul din fotografiile de pe meniu e mai mare decat in realitate. Burger King a incercat sa obtina respingerea actiunii in justitie, insa un judecator din Miami a dat unda verde, asa ca procesul va incepe.

In plangerea lor adresata instantei, clientii spun ca hamburgerul Whopper – vedeta meniurilor Burger King – este mai mic in realitate, prin urmare, e vorba de o inselatorie. Daca in poze sau pe ecrane se vede un hamburger mare, din care dau pe dinafara chifteaua de vita, legumele si celelalte ingrediente, in realitate, produsul Whopper e mult mai mic.

Instanta considera ca dreptatea e de partea clientilor si a admis plangerea, cu argumentul ca ar putea fi vorba despre o incalcare a contractului. Cu alte cuvinte, una promite Burger King in reclame si meniuri si alta se intampla in realitate.

Clientii au stabilit si diferenta exacta dintre poze si realitate : hamburgerul servit e cu 35 la suta mai mic decat in meniuri. Iar cantitatea de carne din fotografii pare dubla fata de cea din realitate.

In apararea sa, la audierea preliminara, Burger King a declarat ca nu e obligata sa serveasca burgeri care sa fie exact ca in fotografii. Insa judecatorul a dat unda verde procesului si a atras atentia ca juratii sunt cei care trebuie sa-si spuna punctul de vedere in legatura cu asteptarile pe care le au clientii.

Nu doar Burger King are asemenea probleme. Si alte lanturi de fast food sunt in batalii judiciare. la New York, McDonald’s are un proces similar. Taco Bell a fost dat in judecata, tot la New York, pentru ca unele dintre produsele sale au umplutura mai putina decat in reclame. Grupul de clienti cere 5 milioane de dolari daune.

MM

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.