Marmură pentru un decor exterior nobil

1@Thedamar

În categoria pietrelor naturale pentru exterior, marmura face scântei datorită aspectului sau nobil. Chic, discret, unic – atât paleta de culori, cât şi finisajul conferă marmurei un caracter modern şi atemporal. Cu finisajele sale discrete, adesea mate, aceste plăci de piatră naturală sunt marcate de marmorare care aduce o dimensiune specială aspectului curţii şi oferă o suprafaţă perfectă pentru o terasă unică.

Marmură uşoară este definită ca un simbol al stilului clasic al teraselor italiene. Tonurile somptuoase, de la alb la crem, reflectă razele soarelui mediteranean. Spre deosebire de travertinul mediteranean, marmură uşoară are un aspect mai puţin rustic, dar la fel de clasic şi elegant. Plăcile de marmură sunt un simbol, deoarece piatra naturală este adesea folosită pentru scări sau pentru statui. Mai puţin spectacol şi mai multă modernitate – la fel şi marmură. O culoare diferită combinată cu un alt finisaj şi marmură oferă o nouă imagine. Cu toate acestea, plăcile îşi păstrează textura unică, precum şi marmorarea. Pentru exterior sunt mai multe tipuri de lastre, dar marmura câștigă detașat.

Somptuozitatea marmurei este totul

Numele de marmură înseamnă strălucit în greacă. Numele se referă într-adevăr la strălucirea unică care se datorează naturii cristaline a marmurei. Acest efect strălucitor se datorează metodei de finisare, cum ar fi lustruirea marmurei, de exemplu. Cu toate acestea, pentru spaţiile exterioare, marmura este mai des măcinată sau prelucrată. Într-adevăr, suprafaţa lustruită şi apa nu formează combinaţia ideală; după un duş cu efect de ploaie, suprafaţa devine netedă şi, prin urmare, alunecoasă. Acesta este și motivul pentru care se folosesc lastre marmură tratate, astfel încât să fie evitate accidentele.

Plăci de marmură – o pardoseală de lux pentru o terasă unică

Marmură, cunoscută şi sub numele de Carrara, a fost folosită în lumea antică de sculptori care au folosit acest material preţios pentru a crea statui, fântâni sau chiar sculpturi sacre. Pentru interior, marmura este renumită pentru sălile spaţioase sau combinate cu mobilier valoros în stil clasic.

Materialul, considerat special, este utilizat în principal în casă pentru podea, scări, pervazuri sau blat într-o bucătărie. Utilizarea marmurei pe terasă este mai puţin frecventă, deoarece nu toate marmurile sunt rezistente la îngheţ. Atunci când alegeţi varietatea potrivită de marmură pentru terasa dvs., vă recomandăm să verificaţi cu vânzătorul dacă plăcile oferite sunt rezistente la îngheţ şi care metoda de aşezare este cea mai potrivită. Suprafaţa sa hidrofugă şi uşor de curăţat îl face nu numai o piatră atractivă pentru interior, ci şi pentru terasă.

Exterior elegant – culori multiple şi farmec clasic

Plasând marmură pe terasă, alegeţi o piatră naturală care are o structură deosebit de densă şi care, datorită suprafeţei sale strălucitoare, oferă un efect unic. Longevitatea sa este vizibilă remarcabil în vechile scări de marmură şi statuile grădinilor castelului, care au supravieţuit ploii şi vremii nefavorabile de mai bine de câteva decenii. Piatra naturală de înaltă calitate nu este potrivită doar pentru o terasă, ci poate fi folosită şi pentru căile de grădină, scările şi marginile piscinei. Pe lângă originalitatea şi bogăţia diferitelor sale soiuri, marmura oferă şi plăci de diferite formate: formatele dreptunghiulare şi pătrate evocă modernitatea. Plăcile poligonale, sunt mai puţin frecvenţe pentru marmură, sunt mai utilizate pentru cuarţit sau alte pietre naturale.

One comment

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.