Limonada are zilele numarate

Se pare ca in curand limonada o sa dispara din meniurile restaurantelor. Si aceasta nu pentru ca ar fi interzisa din partea DNA sau a statului paralel, cum ar spune unii pesedisti. Ci din motive destul de serioase ce tin de sanatate. De cand cu dezvaluirile din presa legate de tratamentele toxice la care sunt supuse citricile, importatorii au inceput sa afiseze pe ambalajul produselor faptul ca nu se recomanda consumul de coaja.

Ba mai mult produsele trebuie foarte bine spalate, ca altfel ne putem imbolnavi. Cam tarziu cu precizarile acestea, e bine totusi ca am ajuns sa le cunoastem. Efectul va fi unul destul de complex, sigur Dinescu nu v-a mai da cu portocala in sus si in jos. Iar restaurantele care vindeau apa plata cu lamie intr-o veselie vor cam trage pe dreapta. Ma gandesc ca nu se vor aproviziona cu lamai bio, sigur le va da cu rest. Patru lamai bio costa intre 9 si vreo 14 lei. La un astfel de pret limonada va trece de 100 lei. Cam mult pentru o apa acra.

Probabil ca unele restaurante mai cu imaginatie se vor reinventa. Limonada poate fi usor inlocuita cu o zeama de varza. Aceasta din urma este mult mai ieftina si cel mai important este 100% bio. Fara chimicale, fara transport de peste mari si tari, ci de aici de la noi. Problema e cu denumirea, zeama de varza nu prea suna bine. Ar putea sa fie botezata varzolada, sau borsolada. Succes sigur o sa aibe, mai ales daca impopotanam paharul cu doua trei fire de menta, iarba sau trifoi.

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.