Efectele coronavirusului in intreaga lume

Coranavirusul se extinde rapid peste tot in lume. Daca in China sambata erau anuntate doar 575 de noi imbolnaviri si 35 de decese in Coreea de Sud situatia a scapat de sub control. Doar in cursul zilei de sambata au fost anuntate peste 810 imbolnaviri. In prezent in Coreea de Sud sunt inregistrate 3170 de imbolnaviri si 17 decese.

   In ce masura afecteaza corovariusul intreaga planeta

Italia a devenit al treilea focar de coronavirus din lume, dupa China si Coreea de Sud. Nordul Italiei este cel mai afectat de acest virus.

Directorul spitalului Sacco din Milano, Massimo Galli a declarat „M-am convins personal și avansez ipoteza că circulația acestui virus în acea zonă geografică (nordul Italiei, n.r.) a început înainte de a se recurge la anularea legăturilor aeriene directe cu China. Numărul de cazuri grave pe care le vedem, inclusiv decese, ne face să gândim că este o poveste începută de ceva timp, din păcate. Și pe care nu am fi avut cum să o izolăm nici măcar cu măsurile implementate acum, care oricum au fost criticate pentru exigență. Este ipoteza mea personală”.

In Iran starea pare sa se inrautateasca. Se inregistreaza constant noi decese, 43 de oameni au murit pana in acest moment iar numarul persoanelor afectate a ajuns la 593.  Se pare ca rata de mortalitate a coronavirusului este mult mai mare decat anunta autoritatile. Sunt destul de multe suspiciuni ca autoritatile fac raportari false ale numarului de imbolnaviri si de decese.

In Franta s-au anulat toate evenimentele cu public numeros. Maratonul de astazi de la Paris nu va mai avea loc.  Ultima zi a Targului agricol din Paris a fost anulata. In Hexagon sunt inregistrate in acest moment 100 de cazuri de imbolnaviri.

In intreaga lume s-au inregistrat peste 86.600 de cazuri de infectie cu corovirus in timp ce numarul mortilor este de 3.000. Vezi pe acest site mai multe informatii despre modul in care coronavirusul afecteaza intreaga omenire.

2 comments

  1. situatia e destul de grava. Ce incearca ei sa faca acum ca virusul a ajuns si aici in Canada si USA e sa intinda noile cazuri pe o perioada mai lunga in loc sa se intample toate imbolnavirile in acelasi timp. Ei zic ca sunt 2.5 paturi de spital la fiecare 100 de Canadieni. Avand toata lumea imbolnavindu-se in acelasi timp nu e bine. De saptamana viitoare lucram de acasa la firma unde sunt, baiatul are 3 sapt vacanta. Speram ca asta va ajuta cu situatia si vom fi cu totii mai bine.

  2. Coronavirusul a creat sute de mii de morti in toata lumea…in Romania sistemul sanitar , azi, e la limita, Suceava e focar de infectie…autoritatile probabil ca nici nu spun lucrurilor pe nume, situatia e dramatica…

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.