Dezvoltatorii de jocuri din Romania fac angajari

Dezvoltatorii de jocuri din Romania fac angajari

Industria locala a dezvoltatorilor de jocuri video este intr-o continua crestere. Asociatia Dezvoltatorilor de Jocuri Video din Romania ( RGDA) estimeaza ca societatile din acest domeniu au ajuns la o cifra de peste 200 de milioane de dolari si peste 6.000 de angajati. Descopera mai multe despre cum s-au dezvoltat alte industrii in aceasta perioada https://www.ecomunicate.ro/presa/industrie/ .

   Iata ce a declarat Asociatia Dezvoltatorilor de Jocuri Video din Romania

„Industria locală a dezvoltatorilor de jocuri video este printre cele mai performante în contextul internaţional actual, continuând un trend în creştere, conform informaţiilor Asociaţiei Dezvoltatorilor de Jocuri Video din România (RGDA). Numeroase firme din domeniu, atât sucursalele locale ale unor multinaţionale renumite, cât şi studiouri independente româneşti, sunt implicate în procese laborioase de angajare în acest moment”, a mentionat asociatia intr-un comunicat.

Aceasta industrie a trecut mai usor peste criza generata de Covid-19 „Nu a fost nevoie ca angajaţii din industrie să fie trimişi în şomaj tehnic şi nici nu au existat disponibilizări în această perioadă, dimpotrivă, numeroase studiouri au continuat să angajeze, anunţând alte angajări pe diferite specializări în perioada următoare”, a mentionat RGDA.
Lucratul de acasa se realiza in aceasta industrie inainte ca pandemia sa isi faca simtita prezenta. Cu siguranta aceasta practica se va continua si in perioada urmatoare.
“Sperăm ca tot mai mulţi profesionişti să se îndrepte spre industria dezvoltatorilor de jocuri, fie că ne referim la programatori, designeri grafici, sound designeri, specialişti de marketing şi comunicare sau business development, avocaţi, oameni de HR şi alţi specialişti şi consultanţi pe partea administrativă. Este o industrie extrem de prietenoasă, creativă şi stabilă şi ne bucură că poate fi o opţiune favorabilă în acest context dificil pentru diferiţi specialişti care sunt nevoiţi sau vor să se reorienteze. Având în vedere schimbările de comportament social pe termen mediu şi lung la nivel mondial pe care le impune criza actuală, suntem încrezători în ceea ce priveşte dezvoltarea continuă a domeniului jocurilor video la nivel global dar şi în România”, a declarat presedintele RGDA, Catalin Butnariu.

Romania are o industrie a jocurilor in plina dezvoltare. Companiile din acest domeniu au ajuns la o cifra de afaceri cumulate de peste 200 de milioane de dolari. Peste 6.000 de romani lucreaza in acesta industrie in acest moment.

One comment

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.