Campionatul Mondial de Fotbal va avea loc pentru prima data iarna in 2022

Campionatul Mondial de Fotbal va avea loc pentru prima data iarna in 2022

FIFA a facut marele anunt, mai exact programul Cupei Mondiale din 2022 care va avea loc in Qatar. Aceasta va fi prima editie a celei mai mari competitii fotbalistice intertari care va avea loc iarna.

Click aici pentru mai multe stiri din sport.

  Cum se va desfasura programul Cupei Mondiale de Fotbal

Ei bine, pentru inceput trebuie sa stii ca ziua in care incepe Cupa Mondiala este 21 noiembrie, faza grupelor se va termina pe 2 decembrie iar finala va avea loc pe data de 18 decembrie, mai exact cu o saptamana inainte de Craciun.

Nationala tarii gazda va fi cea care va evolua in meciul de deschidere de pe stadionul AL Bayt, cel care are 60.000 de locuri.

Meciurile din grupe vor avea ore fixe la care vor avea loc, mai exact 13:00, 16:00, 19:00 si 22:00. In tara noastra orele vor fi aceleasi deoarece ne aflam pe acelasi fus orar cu Qatar. Datorita distantei mici dintre stadioanele care vor gazdui meciurile la turneu final , suporterii care isi vor putea insoti nationalele si vor avea ocazia sa vada mai multe partide in aceeasi zi.

Romania are o sansa la Cupa Mondiala

Ei bine, Romania a avut ultima participare la Cupa Mondiala in anul 1998.  Din cele 32 de echipe prezente la Cupa Mondiala, 13 vor fi din Europa. Bineintele ca sistemul de calificare va cuprinde 10 grupe, mai exact 5 grupe de cate 5 echipe si 5 grupe de cate 6 echipe.

Vrei sa stii cand vor avea loc preliminarile? Ei bine, acestea vor avea loc in perioada martie – noiembrie 2021 iar play-off-ul va avea loc in martie 2022.

Romania are sanse reale sa ajunga in Qatar dupa 24 de ani de absenta la Cupa Mondiala. Ultima data cand echipa noastra a fost prezenta la Cupa Mondiala a fost in Franta in anul 1998. Atunci cand au ajuns pana in optimile competitiei.

Echipa care a fost antrenata de Anghel Iordanescu a castigat o grupa cu Columbia, Anglia si Tunisia. Aceasta fiind invinsa in cele din urma de Croatia care a fost semifinalista.

Mirel Radoi incearca sa schimbe nationala si a spus ca orice jucator care nu respecta deciziile staff-ului va fi dat afara  „Cine nu o să înţeleagă şi cine nu îl respectă pe el, înseamnă că nu ne respectă nici pe noi şi atunci poftim, acolo e uşa”.

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.