Cea mai mare varietate de cărucioare se află la noi

sdfg

O scurtă istorie a cărucioarelor

Carucioarele de astăzi sunt luate de bune ca fiind un atribut absolut obligatoriu pentru fiecare copil. Este chiar puțin ciudat să crezi că nu au fost inventate până în secolul al XVIII-lea. Înainte, nu erau atât de necesare, în timp ce în viața dinamică de astăzi cu greu ne-am putea lipsi de ele. Majoritatea națiunilor din întreaga lume și-au purtat bebelușii în eșarfe (numite acum marsupii).

Șerpașii nepalezi își poartă bebelușii fie pe spate, fie chiar cu o eșarfă pe frunte. În unele culturi scandinave și în alte culturi, era obișnuit să pui copilul pe o scândură de care era atașat cu scutecele sale. În acest fel, doar capul lui se putea mișca, iar jucăriile și panglicile erau aranjate deasupra lui pe un cadru curbat pentru a-l distra, la fel cum facem noi astăzi în cărucioare. Problema cu aceste plăci confortabile pentru bebeluși nu era altceva decât lipsa roților pentru a le ușura transportul.

În lumea de astăzi, cumpărarea unui vehicul pentru un tânăr nou membru al familiei a devenit un ritual important. Căruciorul în sine nu este doar un pat sau un scaun pentru copil – în timp îți vei da seama că va deveni mult mai mult un cuier pentru îmbrăcămintea exterioară, transport convenabil pentru mâncarea cumpărată, jucării etc.

Unul dintre principalele dezavantaje ale primelor cărucioare este structura lor masivă. Erau prea grele și, prin urmare, extrem de greu de ridicat și transportat. Pe de altă parte, datorită prețului ridicat al pieselor pentru ele, numai cele mai nobile familii, care oricum aveau servitori, își puteau permite.

Totuși, foarte repede, aceste cărucioare au fost înlăturate de pe piață, pe măsură ce au început să apară modele mai ușoare, care au devenit mai accesibile. Până la sfârșitul secolului al XIX-lea, deja apăreau cărucioare combinate 2 în 1. La ele, scaunul poate fi rotit. În acest fel, tu și bebelușul tău puteți alege cum să îl orientați – să privească înainte sau să aibă contact vizual cu tine în direcția opusă sensului de mers. În acest fel, îți va fi comod să hrănești sau să schimbi bebelușul în timpul plimbării, precum și să-l liniștești dacă este speriat și are nevoie de tine.

Alegerea dificilă a căruciorului

Dar cum să decid ce cărucior este cel mai potrivit pentru bebelușul meu? Asta depinde de mai multe lucruri. Părinții știu că atunci când cumpărăm bunuri pentru copilul nostru, nu facem compromis la confort și siguranță. În același timp, nu ar trebui să subestimăm factorul economic, deoarece finanțele noastre sunt importante în multe moduri legate de creșterea unui copil mic.

image003

În primul rând, în primele luni de viață ale bebelușului, este important pentru sănătatea și dezvoltarea acestuia să fie plasat doar în poziție culcată. Odată ce coloana vertebrală este întărită, va putea treptat să se așeze singur. Dacă spătarul căruciorului este reglabil acest proces poate să meargă foarte lin.

Acum este momentul să cântărești în funcție de când s-a născut bebelușul tău. Dacă bebelușul se naște la sfârșitul iernii, aceste trei sau patru luni într-un cărucior 0+ vor trece într-o clipă și va fi în curând primăvara. În acest caz, dacă obiectivul tău este să economisiți bani pentru alte bunuri pentru copii, când alegi un cărucior este bine să pariezi pe primăvară în loc de iarnă. Dacă mergi de multe ori în camping sau la munte, poți opta pentru un cărucior pentru toate sezoanele – acestea sunt mult mai rezistente și nu trebuie înlocuite.

Din moment ce ne dorim doar ce e mai bun pentru copiii noștri, este dificil pentru noi să ne concentrăm asupra designului pentru primul său vehicul. În acest sens, diversitatea face uneori alegerea chiar mai dificilă decât ușoară – mai ales dacă am lăsat achiziția căruciorului pe ultimul moment. Kidso este magazinul care îți va oferi căruciorul de vis. Dacă timpul tău  este prețios, utilizează portalul nostru online pentru a comanda rapid și ușor.

2 comments

  1. Mie mi se pare un lucru bun sa ai de unde alege caruciorul potrivit pentru copilul tau…de la coloristica pana la pozitia corpului in functie de varsta, toate acestea sunt extrem de importante!

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.