Cum să te folosești corect de un credit rapid

credit-700-euros

Creditele rapide sunt unele dintre cele mai populare instrumente financiare din țara noastră. La o simplă căutare pe internet, vei găsi zeci de companii care oferă astfel de produse, care mai de care mai atrăgătoare.

Din păcate, nu vei putea găsi prea multe informații care să îți explice concret cum te pot ajuta aceste împrumuturi și cum să le utilizezi corect. Nici nu este de mirare de ce mulți dintre cei care utilizează asemenea instrumente ajung să fie nemulțumiți de ele.

În articolul de față dorim să explicăm cum te poți folosi, într-un mod corect, de un credit rapid.

Ce sunt creditele rapid

Un credit rapid este un produs oferit preponderent de instituțiile financiare nebancare din România. Așa cum îi spune și denumirea, principalul lui avantaj este acela că, de regulă, te poți folosi de bani la doar câteva ore din momentul aplicării pentru împrumut.

Condițiile de accesare ale unui astfel de credit sunt extrem de relaxate. Adesea, nu vei avea nevoie decât de o carte de identitate valabilă, un extras de cont care să ateste faptul că ai venituri lunare constante, un email și un număr de telefon pe care să poți fi contactat.

În ceea ce privește principalele caracteristici financiare, dobânzile vor fi unele cuprinse între 0.2 și 2 % pe zi, iar sumele ce pot fi accesate variază între 100 și 4000 lei.

La ce sunt bune creditele rapide

Contrar impresiei generale destul de proaste pe care o au, creditele rapide pot fi niște produse extrem de utile, în special pentru persoanele care au nevoie urgentă de bani și care nu au la cine să apeleze.

Spre exemplu, dacă ți s-a stricat mașina și nu ai fondurile necesare reparării ei, dacă ai nevoie de un aragaz nou și tocmai ai văzut niște reduceri de care vrei să beneficiezi sau dacă excursia la care visai de mult timp este acum la jumătate din prețul pe care l-ar avea în mod normal, dar tu mai ai o săptămână până la salariu; pentru toate aceste cazuri poți utiliza un credit rapid.

Marele secret al acestor instrumente financiare este ca ele să fie achitate cât de repede se poate. Dacă te gândești, dobânda aceea de 1 % pe zi este una mare, dar nu este chiar uriașă dacă, la o săptămână de la accesarea împrumutului, îți achiți datoria.

Mulți dintre creditorii care au astfel de produse în portofoliu vin chiar cu o super ofertă – credite rapide fără dobândă pentru cei care accesează pentru prima dată un împrumut prin site-ul lor. Nu, nu este o țeapă cum ai putea crede și da, dacă îți plătești datoria la timp nu va trebui să achiți nimic în plus pe lângă banii împrumutați.

Dar mare atenție! Chiar și creditele fără dobândă trebuie rambursate la data scadentă. În caz contrar, costurile pe care le vei avea de suportat vor fi unele mari.

Te poți folosi de credite rapide pentru crearea unui istoric de creditare

Majoritatea celor care au accesat credite rapide îți vor spune că, din cauza acestor produse, au ajuns să aibă un istoric negativ în Biroul de Credit. Din păcate, este numai vina lor și nu a instrumentelor financiare că au ajuns să fie catalogați drept rău-platnici.

Dacă aplici pentru un astfel de împrumut și îl achiți la timp sau chiar înainte de termen, nu doar că nu vei avea de suportat cheltuieli suplimentare celor cu care ai fost de acord inițial, dar îți vei și crea un istoric favorabil de creditare. Iar acest istoric se poate dovedi a fi foarte util atunci când vei dori să accesezi credite mai mari, cum ar fi cele ipotecare.

Cum să nu utilizezi un împrumut rapid

În încheiere, dorim să îți prezentăm cum nu trebuie utilizate creditele rapide:

  • Ca soluție financiară pe termen lung – dacă pe termen scurt aceste produse se pot dovedi a fi foarte utile, pe termen lung, din cauza dobânzilor mari, pot fi foarte costisitoare
  • Pentru a face cumpărături ce suportă amânare – ține cont că orice ai cumpăra, vei avea de suportat și dobânda pe lângă costul de achiziție, astfel că nu lua un credit rapid decât ca o ultimă soluție
  • Pentru distracție – să ieși în club, să ai bani pentru jocurile de noroc și alte asemenea activități nu trebuie să te determine să accesezi un împrumut

Indiferent care ar fi motivul pentru care ai avea nevoie de un credit rapid, gândește-te de două ori înainte de a completa cererea de împrumut dacă respectiva cheltuială nu suportă amânare. Și nu uita, orice instrument financiar trebuie abordat foarte atent!

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.