De ce sunt cainii Shar Pei atat de iubiti

De ce sunt cainii Shar Pei atat de iubiti

Shar-Pei-ul este un caine foarte usor de recunoscut datorita pielii sale cutate. La catei aceste cute sunt mult mai accentuate dar si la adulti inca se pastreaza o parte din ele. Vezi pe aceasta pagina https://shar-pei.ro/ mai multe informatii despre aceasta rasa atat de speciala.

Comportamentul cainilor Shar Pei

Cateii din rasa Shar Pei sunt loiali fata de stapani si exceleaza prin inteligenta ascutita. Acestia nu sunt genul care sa asculte comenzile orbeste. In plus sunt jucausi, activi si curajosi. Leaga o relatie foarte stransa cu familia lor si nu sunt ostili fata de straini.  Daca acest caine intalneste pisici inca de pui atunci nu va avea nicio problema cu ele.

Cateii din rasa Shar Pei au o experesie incruntata dar sunt calmi, independenti si devotati. Sunt atat de populari pentru ca sunt companioni incantatori si buni caini de paza. Au instincte puternice de aparare. Cainele Shar Pei daruieste iubire neconditionata si nu cere in schimb decat sa isi simta familia aproape si sa inclus in cat mai multe activitati posibile.

In cazul in care acest caine este abandonat in curtea in spatele casei si este exclus din viata de familie atunci va fi nefericit si iti va arata asta.

Cateii din rasa Shar Pei are nevoie de un stapan increzator, rabdator si bland. Aceasta rasa are nevoie de un dresaj ferm dar gentil si extrem de consecvent deoarece are o fire incapatanata si indrazneata.

Cainele din rasa Shar-Pei este incapatanat si independent si trebuie sa li se arate cu blandete dar si cu fermitate care este pozitia lor in casa si cine detine controlul. Este un caine igienic, mananca curat si invata repede sa isi faca  toate necesitatile fiziologice in exteriorul locuintei. Uraste apa si ar face absolut orice ca sa evite contactul cu ea.

In ultimii ani cainii Shap Pei au manifestat comportamente agresive si greu de strunit. Aceasta rasa este mai putin agresiva si mai usor de controlat dar trebuie tinuta sub un control riguros si nu necesita o socializare timpurie.

Daca il vei hrani corespunzator va creste foarte repede intr-un timp scurt. Nu il tine in lesa si lasa-l sa isi consume energia.

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.