De ce se preda limba engleză în majoritatea şcolilor?

curs de limba engleza

Sunt foarte mulţi părinţi care se întreabă de ce trebuie să înveţe copiii lor engleză la şcoală. România este una dintre ultimele ţări europene în ceea ce priveşte nivelul de engleză, din vina programelor nepotrivite şi a lecţiilor de engleză prea uşoare pentru învăţarea eficientă a limbii la şcoală.

De ce se înscriu multi copii la şcoala de limba engleză?

Tot mai mulţi elevi sunt înscrişi de către părinţii lor la şcoala de limba engleză pentru a învăţa corect această limbă şi pentru a le fi mai uşor să ţină pasul cu orele de la şcoală. Creierul unui copil seamănă cu o cutie nouă de plastilina, este maleabil şi poate lua orice formă. Odată cu creşterea, pasta se întăreşte puţin şi trebuie să fie depus mai mult efort pentru acelaşi rezultat. Prin urmare, cu cât copilul este mai mic, cu atât va învăţa mai uşor. Mai mult, înainte de vârstă de 6 ani, creierul unui copil se afla într-un stadiu ideal de dezvoltare pentru bilingvism timpuriu.
Stewart School prezintă cele mai importante motive pentru care limba engleză ar trebui să fie predată cu simţ de răspundere în şcoli.

O limbă străină antrenează creierul

Când învăţa o limbă străină precum engleza, pe lângă alte subiecte, creierul copilului va continua să se antreneze, ceea ce înseamnă că îşi dezvoltă abilităţile cognitive. Astfel, copilul învaţa mai mult, mai repede şi poate gândi şi mai eficient. Învăţarea limbii engleze devreme ajuta la formarea creierului şi la dezvoltarea abilitaţilor copilului.

Învăţând engleza, copilul se pregăteşte pentru viitor

După cum spune neurologul Raphael Bertele, învăţarea timpurie a unei a două limbi, în acest caz engleza de la şcoala primară, ajuta copilul să îşi pregătească creierul pentru a face faţa mai bine provocărilor unei lumi multilingve. Într-o lume în care limba engleză este prezentă peste tot, fiecare copil are tot interesul să o înveţe pentru a-şi planifica viitorul, iar primul pas poate fi făcut prin cursuri de engleză online. Lecţiile de engleză le permit elevilor să descopere o nouă limbă şi o nouă cultură.

Învăţarea timpurie a limbii engleze economiseşte timp mai târziu

Atunci când limba engleză este învăţată din timp nu va fi nevoie că elevul să ia ore suplimentare mai târziu. Timpul liber şi odihnă sunt atât de preţioase pentru copii, încât atunci când nu mai trebuie să studieze în plus, vor avea beneficii reale. Integrarea orelor de engleză în program este ideală pentru a evita temele suplimentare.

Pentru învăţământul primar, o oră şi jumătate de engleză nu prelungeşte prea mult timpul de lucru şi se încadrează perfect în programele şcolare. Elementele de bază, cum ar fi învăţarea numerelor în limba engleză, descrierea unor mici situaţii de zi cu zi sau prezentarea sunt abordate prin jocuri care pot fi continuate acasă dacă copilul doreşte.

Pentru cei mai motivaţi copii, depinde de părinţi să ofere lecţii suplimentare de engleză într-o şcoală de limbi străine pentru tineri sau cu un profesor de engleză sub formă de lecţii private sau cursuri online.

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.