Elon Musk vorbeste despre actiunile care au dus Tesla la 599 de miliarde de dolari

Elon Musk vorbeste despre actiunile care au dus Tesla la 599 de miliarde de dolari

Elon Musk , CEO Tesla le-a transmis angajatilor ca trebuie sa reduca costurile sau isi pot lua adio de la pretul ridicat al actiunilor Tesla. Descopera pe wonder.ro mai multe articole din domeniul auto.

     Ce se intampla cu actiunile Tesla?

Anul 2020 a fost unul destul de bun pentru Tesla, actiunile crescand cu pana la 600% si devenind astfel una dintre cele mai valoroase actiuni din SUA.

In emailul trimis angajatilor, Elon Musk a recunoscut ca marja de profit a companiei a fost destul de scazuta, cu aproximativ 1% si ca pretul ridicat al actiunilor este datorat asteptarilor pe care investitorii le au.

„Dacă, la un moment dat, ei ajung la concluzia că acest lucru nu se va întâmpla, acțiunile noastre vor fi zdrobite ca un sufleu de un baros”, a scris Musk angajatilor.

Compania Tesla a refuzat sa comenteze acest email. Mesajul se concentreaza asupra importantei de a gasi si cea mai mica scadere in procesul de fabricatie al masinilor Tesla.

„Este nevoie de mii de idei bune pentru a reduce costul unei componente, al unui proces de fabricație sau pur și simplu al designului, în același timp îmbunătățind calitatea și caracteristicile mașinii”, a mai  scris Elon Musk. „O idee extraordinară ar fi una care ar economisi 5 dolari, însă marea majoritate duc la economii de 50 de cenți într-un loc sau 20 de cenți în altul” a transmis acesta.

Tesla s-a impus ca lider al pietei de masini insa toti marii constructori fac eforturi pentru a construi modele electrice.

Intr-o declaratie facuta de Elon Musk, acesta a spus ca pretul actiunilor Tesla este  mult prea ridicat.

„Chiar și eu am spus că prețul acțiunilor este prea ridicat. Ce ar trebui să mai fac”,  a mai spus Musk.

Valoarea de piata a Tesla este de cinci ori mai mare decat cea a Volskwagen care este cel mai mare constructor mondial dupa vanzari.

Musk a mai mentionat ca nu se gandeste sa se foloseasca de pretul  ridicat al actiunilor „Nu vom lansa o tentativă de preluare ostilă”, a spus Musk.

„Dacă cineva ar spune <<Credem că ar fi o idee bună să fuzionăm cu Tesla>> cu siguranță am purta discuții” a incheiat acesta.

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.