Bitcoin se loveste de prima problema in tara noastra – lipsa educatiei financiare

Bitcoin se loveste de prima problema in tara noastra - lipsa educatiei financiare

In momentul in care au inceput restrictiile cauzate de pandemia de coronavirus in Europa, piata criptomonedelor a cunoscut o crestere imensa. Mai exact in luna martie a anului 2020 bitcoin a inceput sa creasca si nu s-a mai oprit pana in primele zile ale lunii ianuarie, in momentul  in care a atins un maximum istoric de 41.962 de dolari.  Poti descoperi mai multe detalii accesand acest link https://capitalul.ro/finante/.

  Iata ce implica aceasta crestere

„Pentru compania noastră, anul 2020 a adus un multiplu de 10x din toate punctele de vedere, de la utilizatori şi până la imagine, satisfacţia clienţilor, feedback. Noi suntem un start-up, iar explozia se simte mai puternic pentru noi, însă cred că putem spune că 2020 a fost anul de 10x în piaţa criptomonedelor”,  a mentionat Marius Morra, CEO si cofondator al LDV Exchange.

Acesta mai spune ca numarul care investesc in criptomonede in Romania a cunoscut o crestere impresionanta, numarul ridicandu-se la peste 50.000 de oameni.

Mai mult de atat si sumele care sunt tranzactionate in Romania au crescut iar pe piata locala a inceput sa se cunoasca o crestere  remarcabila.

„Noi avem şi conturi corporate, de firmă, în cadrul platformei. Încă nu sunt reglementări foarte bune pentru persoanele juridice, dar sunt condiţii în care dacă vorbeşti cu un contabil sau cu un jurist poţi ieşi chiar mai bine decât pe persoană fizică. Am înregistrat un număr semnificativ de firme înscrise, dar a crescut şi valoarea tranzacţiilor.” a mai spus acesta.

Bitcoin a avut parte de o crestere de 750% din martie 2020 si pana pe 8 ianuarie 2021.

„Este un moment încărcat de acţiune şi efervescenţă, care îţi dă senzaţia că aproape toată lumea a auzit deja de bitcoin. Ieri am fost la un supermarket şi m-a oprit un gardian care a văzut că pe maşina mea scrie bitcoin şi m-a întrebat care este treaba cu acest bitcoin, că ar vrea şi el să investească.” a mentionat Marius Morra.

Printre cei 50.000 de romani care investesc in criptomonede sunt si cateva cazuri mai atipice de persoane care au o anumita educatie financiara. Lispa educatiei financiare a persoanelor care investesc in bitcoin este o problema destul de mare.

„Sunt mai puţine femei care investesc în criptomonede decât bărbaţi, iar femeile în vârstă chiar reprezintă o categorie atipică. A fost cazul unei femei în vârstă care m-a întrebat lucruri punctuale, comisioane de depunere pentru Ethereum (n.red: a doua cea mai mare criptomonedă), întrucât cumpăra Ethereum şi vindea la o firmă din SUA, făcea trading pentru utilizatori. Ea avea 62 de ani şi am fost surprins că era la un nivel de înţelegere foarte avansat, însă am aflat că lucrase într-o bancă şi era destul de experimentată” a incheiat acesta.

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.