zambesc.com RSS Feed

Un weekend cu Windows 98

Imi aduce ieri cineva un computer (pentium 2) defect. Un computer pe care eu trebuia sa il repar. nerd Si pe care clar nu ar fi functionat decat Windows 98.

Ma apuc eu sa caut un CD bootabil cu Windows 98, si caut, si caut … si gasesc. Gasesc un cd care nu era bootabil, dar pe care erau mai multe versiuni de Windows (3.1, 95, 98, me).
Bun, trec la pasul 2: o discheta bootabila. Alte cautari, alte injuraturi si pana la urma descopar si discheta minune. Dau sa pornesc calculatorul, eroare, nush ce memorie extinsa nu poate fi initializata. :ax:

Varianta de rezerva: knoppix. Care datorita memoriei mici a calculatorului nu putea sa porneasca interfata grafica. Iar la comenzi de linux nu ma pricep deloc.
Noroc ca sunt insitent si puteam sa intru pe google unde descopar „basic linux commands„.
cd mnt/floppy/
joe
deshid config.sys de pe disheta si editez putin prin el

Reboot, iar de data asta reusesc sa intru in MS-DOS. Unde pierd o jumatate de ora chinuindu-ma sa instalez cd-romul. Care e ambitios si nu vrea sa se instaleze deloc. angry

Nervi, injuraturi, solutia finala, la care trebuia sa apelez de la inceput: o imagine cu Windows 98 bootabila. PowerIso -> burn si apoi pornesc instalarea windowsului.

Trei ore mai tarziu computerul era functionabil. whew

,
9 Comentarii
 1. Ivy :

  A zis pe data de 10 noiembrie, 2008

  Na păi tu cu Windows 98…dar eu întainte eram mic şi prost…şi stăteam să chem pe nu ştiu cine să îmi repare calculatorul pe care-l stricam săptămânal ( minte de copil de clasa a 2)…acum am învatat şî eu cum e cu bootarea chesti din astea laughing

 2. Swat :

  A zis pe data de 12 noiembrie, 2008

  Smecher frate tongue . Te iau la mine la munca tongue , deja stii bootloadere si basic linux tongue . Bv happy

 3. Andrei :

  A zis pe data de 12 noiembrie, 2008

  Mai stiu cateva: ls, chmod, vi … si su era parca ca sa ma loghez ca root. big grin

 4. Plata in natura | Zambesc :

  A zis pe data de 17 noiembrie, 2008

  […] unde este inscris copilul sau, am zis sa fac si eu o fapta buna. Pentru comunitate. Asa ca am stat in weekend si m-am chinuit sa reinstalez Windows 98 pe computerul respectiv. Gratis. Bine, individul s-a oferit sa ma plateasca dar refuzat politicos […]

 5. Okta :

  A zis pe data de 18 ianuarie, 2009

  De curiozitate, ce procesor avea?Eu am PII (serios, nu rade prea tare, sa nu te ineci), la 400 Mhz, 4 Gb si vreo 96 mb RAM.Si folosesc Windows XP pe el.(bn, merge incet ca drq, dar pt muzica, Photoshop,unele jocuri, de ex cs1.6, Age II ii bun).Si mai o fost bun la ceva.La cultivarea rabdarii si la lectii de mentenata (pe principiul ca nu conteaza prea tare daca il stric mai rau atunci cand il repar, ca nu-i mare pierdere.)

 6. Andrei :

  A zis pe data de 18 ianuarie, 2009

  Nu mai stiu exact ce caracteristicii avea. i dont know
  Dar am preferat sa instalez Windows 98 pentru ca XP s-ar fi miscat clar foarte greu.
  L-am primit cu 98 pe el, cu 98 l-am dat inapoi. big grin

 7. Voicu Valeriu :

  A zis pe data de 15 martie, 2009

  Buna ziua
  Sunt in aceeasi situatie am un Pentium 2 la 255 cred cu 64 mega de ram pe care lam formatat avea un windows 98 pe el care nu mai mergea dadea o gramada de erori.Acum vreau sa instalez dinou dar nu am 98 am un xp pe un cd cu care am mai instalat deci zic eu e bootabil dar in calculatorul asta nu a mers a dat sa citeasca dar sa oprit fara nici un rezultat
  va rog ajutatima as vrea sa instalez 98 ca cred ca merge mai bine pe calculatorul respectiv
  va rog ajutatima

 8. Andrei :

  A zis pe data de 15 martie, 2009

  Solutia e simpla, cauta un cd bootabil cu Windows 98

 9. No Name :

  A zis pe data de 5 octombrie, 2009

  Reparatii soft windows xp/vista 50 lei pe pc pret maxim…deplasare / constatare gratuita.id de mess:un_baiat_simplu85


Comenteaza

Atentie: Momentan comentariile sunt moderate si e posibil sa apara cu o mica intarziere.

Comentariul tau este important pentru mine, insa inainte de-a posta citeste cu atentie, e posibil ca ceea ce spui tu sa se fi spus deja. Daca ai ceva de spus spune, fraze de genul : tare, super, excelent....nu ma intereseaza. Daca doar atata poti inseamna ca ai gresit blogul. Incearca sa te semnezi cu prenume sau nume, chiar nu vreau sa conversez cu obiecte gen ,, cabluri’’.....,, scari rulante’’ sau mai stiu eu ce.

*