zambesc.com RSS Feed

Un weekend cu Windows 98

9 Comentarii

Imi aduce ieri cineva un computer (pentium 2) defect. Un computer pe care eu trebuia sa il repar. nerd Si pe care clar nu ar fi functionat decat Windows 98.

Ma apuc eu sa caut un CD bootabil cu Windows 98, si caut, si caut … si gasesc. Gasesc un cd care nu era bootabil, dar pe care erau mai multe versiuni de Windows (3.1, 95, 98, me).
Bun, trec la pasul 2: o discheta bootabila. Alte cautari, alte injuraturi si pana la urma descopar si discheta minune. Dau sa pornesc calculatorul, eroare, nush ce memorie extinsa nu poate fi initializata. :ax:

Varianta de rezerva: knoppix. Care datorita memoriei mici a calculatorului nu putea sa porneasca interfata grafica. Iar la comenzi de linux nu ma pricep deloc.
Noroc ca sunt insitent si puteam sa intru pe google unde descopar „basic linux commands„.
cd mnt/floppy/
joe
deshid config.sys de pe disheta si editez putin prin el

Reboot, iar de data asta reusesc sa intru in MS-DOS. Unde pierd o jumatate de ora chinuindu-ma sa instalez cd-romul. Care e ambitios si nu vrea sa se instaleze deloc. angry

Nervi, injuraturi, solutia finala, la care trebuia sa apelez de la inceput: o imagine cu Windows 98 bootabila. PowerIso -> burn si apoi pornesc instalarea windowsului.

Trei ore mai tarziu computerul era functionabil. whew

,