zambesc.com RSS Feed

Cum sa editezi fisierul hosts in Windows 7 x64

Nici un comentariu

In seara asta vroiam sa fac o mica modificare in fisierul hosts si nu il gaseam. Nu il gaseam in locul obisnuit system32\drivers\etc\.
Am banuit eu ca e ceva legat de sistemul meu de operare Windows 7 x64, adica ca are cumva legatura cu faptul ca windows-ul meu e pe 64 de biti. Si am cautat pe net solutia.
Care e destul de simpla. Citeste in continuare…

, ,

Sa te cheme eMAG si sa nu iti mearga site-ul

6 Comentarii

Cum cautam eu sa imi cumpar un computer, m-am orientat asupra eMAG. Pentru ca au oferta bogata.
Ma uit putin pe site, si descopar categoria Resigilate. Scormonesc putin si gasesc un sistem care corespundea nevoilor mele.
OK, hai sa il cumpar. Dar intai sa aflu cateva detalii despre el. Citeste in continuare…

, , ,

Conversie de fisiere online

Nici un comentariu

Pentru ca zilele astea am tot cautat un program care sa imi converteasca un fisier QCP in MP3 am descoperit doua siteuri ce ofera servicii pentru conversia de fisiere online. Adica nu trebuie sa instalati nimic in computer. winking Citeste in continuare…

, , ,

Un weekend cu Windows 98

9 Comentarii

Imi aduce ieri cineva un computer (pentium 2) defect. Un computer pe care eu trebuia sa il repar. nerd Si pe care clar nu ar fi functionat decat Windows 98.

Ma apuc eu sa caut un CD bootabil cu Windows 98, si caut, si caut … si gasesc. Gasesc un cd care nu era bootabil, dar pe care erau mai multe versiuni de Windows (3.1, 95, 98, me).
Bun, trec la pasul 2: o discheta bootabila. Alte cautari, alte injuraturi si pana la urma descopar si discheta minune. Dau sa pornesc calculatorul, eroare, nush ce memorie extinsa nu poate fi initializata. :ax:

Varianta de rezerva: knoppix. Care datorita memoriei mici a calculatorului nu putea sa porneasca interfata grafica. Iar la comenzi de linux nu ma pricep deloc.
Noroc ca sunt insitent si puteam sa intru pe google unde descopar „basic linux commands„.
cd mnt/floppy/
joe
deshid config.sys de pe disheta si editez putin prin el

Reboot, iar de data asta reusesc sa intru in MS-DOS. Unde pierd o jumatate de ora chinuindu-ma sa instalez cd-romul. Care e ambitios si nu vrea sa se instaleze deloc. angry

Nervi, injuraturi, solutia finala, la care trebuia sa apelez de la inceput: o imagine cu Windows 98 bootabila. PowerIso -> burn si apoi pornesc instalarea windowsului.

Trei ore mai tarziu computerul era functionabil. whew

,

Nu uitati sa faceti curat

2 Comentarii

… in calculator! nerd
O data la cateva luni demontati calculatorul si faceti curat inauntru. Pentru ca se strange foarte mult praf si o multime de alte mizerii care pot provoca diverse defectiuni. Citeste in continuare…

, ,