Cum să îți alegi ramele perfecte de ochelari: 6 recomandări

Satisfied,Customer.,Over,The,Shoulder,View,Of,Happy,Young,Male

Identificarea ramelor perfecte de ochelari este o sarcină simplă atunci când ai în vedere câteva aspecte importante. Dioptriile, forma feței, stilul de viață și personalitatea sunt elementele fundamentale. Ochelarii pot fi un accesoriu util, funcțional, dar și o modalitate de definire sau de evidențiere a stilului personal.

O gamă bogată de rame de ochelari de forme, culori, modele diferite, produse de branduri celebre se regăsesc în magazinele de profil. Pentru a identifica ramele perfecte de ochelari am pregătit pentru tine explicații complete în materialul următor.

1. Produse de calitate

Ramele perfecte de ochelari de vedere pentru bărbați sunt cele pe care le achiziționezi din magazinele de profil, confecționate din materiale de cea mai bună calitate. Fie că optezi pentru rame de designer, fie pentru unele care au o nuanță care îți place, alegerea trebuie să fie făcută doar din centrele autorizate.

2. Forma feței

Cu prescripția medicală la tine, când mergi la un magazin dedicat pentru alegerea ramelor de ochelari, trebuie să știi care sunt variantele care te pot avantaja, ținând cont de forma feței.

Bărbații cu o față rotundă trebuie să mizeze pe rame de ochelari dreptunghiulare pentru a oferi un aspect al feței mai subțire și prelung.

Bărbații care au o față pătrată pot să opteze pentru ochelari cu rame rotunde, pentru armonizarea trăsăturilor feței.

Dacă te numeri printre cei cu fața ovală ai posibilitatea să alegi cam orice tip de ramă, singura variantă care nu te avantajează este cea supradimensionată.

O față cu formă de inimă poate fi pusă în evidență cu ochelari cu rame rotunde.

În situația în care vorbim de bărbați cu fața ovală, ramele perfecte de ochelari sunt rotunde, dar la fel de bine poate merge o ramă pătrată sau chiar una ovală.

Dacă totuși fața este îngustă, ochelarii cu rame dreptunghiulare sunt perfecți pentru a contrabalansa aspectul feței.

3. Materialul din care sunt confecționate ramele

Ramele ochelarilor de vedere pot fi din metal, titan, plastic, oțel inoxidabil, dar și din alte materiale delicate pentru persoanele alergice.

Fiecare firmă producătoare oferă rame din materiale diferite, cu aspect unic și funcție specifică. Unele pot fi complete și mai subțiri, altele mai groase, în timp ce o altă categorie poate fi reprezentată de semi rame, cu jumătate de cadru. Tu decizi care este varianta de care ai nevoie, în funcție de perioada de purtare a ochelarilor pe durata zilei și de activitatea desfășurată.

Ramele de ochelari sunt fie cu pernițe, fie cu punte nazală.

4. Culoarea ramelor de ochelari

Culoarea ochilor, a părului, dar și nuanța pielii trebuie avute în vedere la alegerea ramelor perfecte de ochelari.

Tonurile neutre – bej, alb, negru, maro – oferă un aspect clasic, în timp ce culorile puternice, strălucitoare – albastru, roșu, violet, portocaliu, verde – în contrast cu tenul, pot fi reprezentative.

5. Mărimea potrivită

Chiar dacă vrei să te menții la modă nu poți alege orice mărime de ramă de ochelari. Aceasta nu poate fi nici prea îngustă, nici prea lată, trebuie să creeze un echilibru în aspect și să ofere armonie trăsăturilor feței tale.

Dacă nu ai idee care este mărimea potrivită, care să te avantajeze, poți solicita consiliere din partea specialiștilor, care vor face ajustările necesare, astfel încât să ai ochelari cu rame perfecte, confortabili, care să îți ofere claritatea și corectitudinea vederii.

6. Personalitate vs. activitate

Ochelarii de vedere pot fi accesorii estetice și o declarație a personalității. Atunci când lucrezi în interior și ai nevoie permanentă de ochelari poți opta pentru achiziția a cel puțin două perechi. Acest lucru este și o plasă de siguranță, în cazul în care o pereche se distruge, dar și o modalitate de a asorta ochelarii cu rame diferite la ținutele de la muncă.

Dacă ești o persoană dinamică, căreia îi plac activitățile în mediul exterior sau practici un sport ar trebui să optezi pentru rame de ochelari metalice cu memorie pentru rezistență și durabilitate.

Ramele de ochelari perfecte sunt unice pentru fiecare persoană în parte. Forma feței, stilul de viață, tenul și personalitatea joacă un rol important, dar până la urmă totul ține de gust, confort și stare de spirit. Așadar alege cu inima și poartă corect ochelarii pentru o vedere sănătoasă!

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.