Cum să alegi cabina de duș potrivită pentru o baie de dimensiuni mici

pexels-max-vakhtbovych-6436779

Una dintre provocările de care te lovești atunci când amenajezi o locuință este dimensiunea mică a unora dintre încăperi. Un exemplu perfect în acest sens este baia care, deși este una dintre încăperile cele mai importante dintr-o casă, este de multe ori și cea mai mică. Acest lucru este valabil mai ales în cazul apartamentelor la bloc, unde, de multe ori, se întâmplă să fii nevoit să rezervi spațiu în baie și pentru mașina de spălat rufe. Cea mai bună soluție pentru a câștiga spațiu într-o baie mică este să renunți la cadă în favoarea unei cabine de duș.

Criterii de care ar trebui să ții cont

Alegerea unei cabine de duș potrivite se poate dovedi a fi o sarcină destul de dificilă, dată fiind varietatea modelelor disponibile de piață. Vei găsi că este mai ușor să alegi varianta potrivită pentru tine dacă ții cont de câteva criterii:

1.   Forma cabinei

Forma cabinei de duș este foarte importantă și ar trebui aleasă în funcție de locul unde va fi amplasată aceasta. În magazine vei vedea cabine de duș pătrate, semirotunde, dreptunghiulare, în formă de D sau rotunde. Trebuie doar să alegi cea mai potrivită formă pentru baia ta.

Cabinele semirotunde sau pătrate, de exemplu, sunt ideale pentru poziționarea pe colț. O altă variantă pentru care poți opta în acest caz este modelul cu două laturi. Dacă nu poate fi amplasată pe colț, o variantă ce poate fi luată în calcul este cea a cabinelor montate între trei pereți, în cazul cărora e nevoie doar de un paravan de închidere.

2.   Dimensiunile

Cel mai important aspect de care trebuie să ții cont înainte de alegerea unei cabine de duș este spațiul pe care îl ai la dispoziție. Înainte de a pleca la cumpărături, stabilește locul cabinei de duș și măsoară de mai multe ori spațiul respectiv.

De obicei, cabinele de duș sunt realizate pe dimensiunile70x70 cm, 80×80 cm sau 90×90 cm. Pentru o baie cu o suprafață sub 3 m2 este indicată o cabină de maxim 80×80 cm, iar pentru o baie de 5 m2, una de 90×90. Este bine să fii atent și la înălțimea cabinei. De exemplu, dacă ești o persoană înaltă, asigură-te că are cel puțin 200 cm.

Oricât de mult ți-ar plăcea un anumit model, dacă este prea mare pentru baia ta, orientează-te spre altă cabină de duș.

3.   Modul în care se deschid ușile

Un alt criteriu important de care ar trebui să ții cont înainte de a alege o cabină de duș este modul în care se deschid ușile acesteia, mai ales dacă va fi amplasată lângă mașina de spălat rufe sau lângă chiuvetă. Ușile batante sunt mai potrivite pentru o baie de dimensiuni mai mari. Pentru băile mici, sunt mai indicate ușile culisante sau pliante. Cabinele cu uși culisante au și avantajul că protejează exteriorul deoarece apa se scurge direct în cădiță.

4.  Materialul din care este făcută cabina

De regulă, pereții cabinei de duș sunt fabricați din sticlă securizată și se poate opta pentru mai multe variante de grosime: 4 mm, 6 mm sau 8 mm. Sunt disponibile modele transparente, semitransparente sau decorate cu diverse desene. În ceea ce privește profilul în care este montată sticla, acesta poate fi din aluminiu sau poate fi cromat.

9144895176734

Acestea sunt câteva dintre criteriile de care ar trebui să ții cont când alegi cabina de duș. Ține cont de dimensiuni și când alegi vasul de toaletă și chiuveta, optează pentru nuanțe deschise în cazul pereților și evită faianța sau gresia cu modele prea încărcate. De asemenea, încearcă să profiți din plin de spațiul disponibil pe verticală, folosind polițe sau dulapuri suspendate pentru depozitare. Cu un pic de atenție, chiar și o baie mică poate deveni un spațiu practic și estetic.

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.