Ce trebuie să știi dacă vrei să pariezi pe Betfair Exchange?

Happy bearded man celebrate success and looking at phone

Dacă vrei să participi la o piață liberă a pariurilor, în care cotele nu sunt stabilite de agenții, ci de cererea și oferta pariorilor, optează pentru varianta de pariuri fotbal de tip betting exchange. Opțiunile puse la dispoziția celor interesați sunt foarte interesante, dinamice și pline de adrenalină. Cei mai buni și mai experimentați pariori aleg să parieze, apelând și la acest gen de servicii.

Ce înseamnă pariuri pe bettingexchange?

Serviciile de betting exchange funcționează asemeni unei burse sau piețe libere între pariorii pe diverse meciuri. Aici nu mai este o agenție cea care stabilește cotele, ci fiecare dintre jucătorii care vin cu oferte sau cu contraoferte este unul dintre cei care stabilește cote. Pariurile de acest tip sunt foarte dinamice, putând fi inițiate sau oprite în momentul considerat cel mai potrivit.

În astfel de tranzacții comisionul nu se mai reține de la toți jucătorii, ci doar de la cei care câștigă. El este de regula 5 %.

Ce sunt pariurile de tip Lay și Back?

Cei care joacă pe Betfair Exchange, singura platformă de betting exchange licențiată în România și numărul 1 în lume, sunt familiarizați deja cu acești termeni. Însă, dacă nu ai mai jucat niciodată astfel de pariuri și vrei să știi despre ce este vorba, îți oferim mai jos câteva informații utile despre cele două tipurile de cote folosite.

Atunci când joci back este ca și cum ai juca la o agenție de pariuri obișnuită, cota fiind una în care se pariază pe faptul ca un anumit rezultat se va întâmpla. Cu lay, preiei atribuțiile unei case de pariuri, fiind tu cel care stabilește cota unui pariu, însă faci acest lucru, pariind că acel lucru nu se va întâmpla.

Atunci când alegi back, suma pe care o poți pierde este egală cu valoarea mizei. Atunci când alegi lay, suma pe care o poți pierde este valoarea cotei înmulțită cu miza. Coloanele albastre de pe exchange Betfair sunt reprezentate de back, cele roze sunt reprezentate de lay.

În timp, pe măsură ce joci mai mult, vei observa că tot ceea ce pare complicat la început, devine foarte simplu și intuitiv.

De ce să alegi varianta de pariuri pe bettingexchange?

Chiar dacă la prima vedere parierea de acest tip poate părea mai complicată, pariurile pe betting exchange vin cu multe avantaje pentru jucători. Printre cele mai importante menționăm:

  • Poți paria pe cotele pe care le preferi.
  • Poți da tu cota pe care o consideri cea mai potrivită.
  • Poți plasa pariuri și cote pe tot ce îți trece prin cap legat de un meci.
  • Nu există limite în privința sumelor pe care le joci.
  • Poți juca doar pe pariuri de valoare, fără să te intereseze rezultatul unui meci.
  • Poți juca pariuri single pre-meci sau live.

În cazul în care vrei să încerci și această variantă de pariuri, află că ea este disponibilă doar online pe Betfair. Pentru a juca ai nevoie de deschiderea unui cont și de anumite lichidități. Poți juca doar dacă ai peste 18 ani.Oricare ar fi stilul și preferințele de joc, nu uita niciodată că pariurile sportive implică riscuri și meciurile pot avea adesea rezultate la care să nu te aștepți.

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.