Colegiul Tehnic Emanuil Ungureanu din Timisoara a instituit un bir pentru cei care se inscriu in clasa IX-a : 50 coli

Vrei in clasa a IX-a, iti trebuie 50 de coli format A4, din acelea pentru copiator. De ce ? Pentru ce ? Nu este important, daca vrei sa te inscrii la Colegiul Tehnic Emanoil Ungureanu din Timisoara fara 50 de coli de hartie nu se poate. Bine ca nu au cerut gaste de toulouse, sau bilet castigator la loto 6 din 49. Pare ciudat, pare din alte vremuri dar s-a intamplat in 2017 la Timisoara.

Eu ma intreb ce se intampla daca venea cineva cu 49 de coli si nu 50 ? Era respins instant, nu conta ca are 10 pe linie, fara 50 de coli li se punea punct studiilor. Institutiile de invatamant din Romania au fost si au ramas niste mici state in stat. Multi dintre cei care ajung directori pe la vreo institutie de invatamant se cred pe propria mosie si dau ,,legi”, stabilesc reguli tampite, care incalca alte legi, iar de bun simt sa nu mai vorbim. Nici nu putem avea prea mari pretentii, dupa ce la examenele de titularizare perlele profesorilor le depasesc pe cele ale elevilor esuati la bac.

Nu contest, avem si cadre didactice care isi fac treaba foarte bine si cu multa pasiune. Dar printre acestia se mai afla si multi esuati in lumea practica care s-au apucat de teorie. Daca nu poti sa faci un lucru practic, nu te descurci in lumea reala, treci la catedra sa ii inveti pe alti sa faca ceea ce tu nu ai reusit.

One comment

  1. Nu-mi vine sa cred asa ceva ! E de plans si jalnic ce se intampla in tara asta. RIP the whole educational system.

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.