Societatile comerciale care au contracte cu firmele de curatenie au sanse mai mari sa isi gaseasca rapid angajati

De circa un an de zile e tot mai dificil sa incropesti cateva interviuri de angajare. Sa gasesti angajati ok, a devenit un sport extrem, doar daca ii furi de la concurenta. Mai toti cei care vin la interviu sunt un fel de pasari migratoare care nu poposesc mai mult de 2-3 luni intr-o firma. Iar interviurile nu se mai desfasoara cum se intampla acum ceva timp. Angajatorii sunt de-a dreptul obligti sa isi momeasca viitorul angajat, cu diverese oferte. Practic rolurile sunt usor schimbate, iar cel care pune cele mai multe intrebari este pretendentul la job.

Cum ne-am obisnuit deja, mai toti doritorii in ale muncii sunt interesati de salar, pauze, masina. Dar se pare ca mai nou, pretentiile au crescut, viitorii angajati intreba daca exista contract cu firma de curatenie. Cu alte cuvinte, cine imi va duce cosul de gunoi ? Exista situatii cand evident e nevoie de o firma pentru curatenie birouri. Dar intr-un magazin de prezentare dintr-un mall, parca merge si fara firma de facut curat. Nu ca oamenii din birouri trebuie previligiati fata de cei dintr-un magazin. Insa la trei angajati pe magazin, se poate intretine lejer ordinea, iar o data la luna sau de doua ori sa vina firma de curatenie.

Problema insa nu e rezolvata si cred ca multi angajatori imi dau dreptate. La unul din ultimile interviuri o domnita mi-a precizat din start ca ea nu pune mana. Initial nu am inteles despre ce vorbea..aceasta insista ca doar vanzare la casa de marcat si nu altceva…Ma si gandeam ca are impresia ca vreau sa o iau in concediu cu mine. Ii raspund ca se va ocupa doar de treaba din magazin, nu va pleca in delegatii si alte cele. Da, dar fara alte munci in magazin imi raspunde. Pai ce alte munci va ganditi ca trebuie sa faceti.. o intreb ? A pai eu nu vreau sa fac curat, nu vreau sa descarc marfa..

Marfa cel putin pe magazinul cu pricina nu o descarca vanzatoarele, insa oarece intretinere a magazinului trebuie facuta. Daca cineva scapa niste pufuleti pe jos nu putem astepta sa vina firma de curatenie, pentru ca duduia de la casa de marcat are orare de matura. In fine, treaba e destul de complicata, iar discutii de genul sunt tot mai dese. Asteptam sa se inventeze niste roboti care sa se ocupe de vanzare dar sa faca si curat. Pana atunci poate aducem niste chinezi, astea chiar daca nu inteleg romana sunt mai intelegatori si intuiesc din start care e treaba lor.

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.