Perle Bac 2017

Cum deja ne-am obisnuit, an de an avem parte de comedie pura din partea celor care au trudit 12 ani in scoala, iar acum ,, culeg roadele”. Si cum viata bate filmul, asa si o parte din elevii de a XII-a bat cartile, da le bat rau, chiar si pe autorii acestora ii fac sa se rasuceasca in mormant.

Iata cateva dintre perlele de la bacalaureat 2017 :

,, Ghita stia el ca nu e barbat ca sa o faca pe Ana aia fericita asa ca o lasa sa i-o puna Samadaul care era barbat bine si care stia sa manevreze doamnele de la tara ca ea ”
Probabil autorul frazei de mai sus a fost inspirat si de Borcea, ca prea se asemana subiectele.

Un alt viitor ,, intelectual stralucit”, ne spune :

,, Nu stiu cat ajuta comunicarea, dar stiu ca trebuie sa arati bine ca sa fi integrat intr-o echipa, femeile au noroc, au si papagal te fac din prima, barbatii sunt mai prosti de fel si le cad astora la genunchi ”
Aceasta versiune tot la Borcea s-ar potrivi, o fi Borcea un model de viata pentru generatia tanara ?

Si lista continua :

,, Ion este precum Lapusneanu, crud si disimulator si isi bate sotia asa cum facea Lapusneanu la imparatie ”

,, Glasul iubirii este sfarsitul dramaturgiei in literatura, se stinge amorul intelectualului Ion cu taranca de Florica ”

,, Oamenii nu comunica la serviciu ca sa faca niste proiecte, de asta sunt serviciile praf la noi in tara ”

,, Sa crezi si sa nu vezi, Ilie era tatal lui Slavici, cel mai mare prozator dupa 1990. Morometii este o capodopera a liricii romanesti care a reusit sa incante cu maiestrie cititorii ”

,, Vasile Baciu ii frige o batatie lui Ana de o omoara, iar la inmormantare o jeleste, parintii lui Ion mor de bautura odata cu copilul lor Petrisor ”

,, Eul liric este trist si pare sa aibe boli nesfarsite, cazand intr-o noapte adanca si rece ”

,, Sinonimul cuvantului melodia este maneaua ”

,, Textul nonliterar nu are titlu, nici autor, cred ca a fost scris de o ziarista care se plictisea”

Si lista nu se mai opreste :). Pana la urma avem un izvor nesecat de talente, problema e ce ,, curge” la izvoare.

4 comments

  1. Nu doar elevii si studentii scot asemenea perle. Sa vedeti la examenele profesorilor ce baliverne pot sa scoata ! Doar ca nu sunt asa mediatizate !

  2. Mi-e dor de perioada in care un functionar din primarie avea doar 7 clase, dar stia sa scrie, sa socoteasca si sa discute cu oamenii mai abitir decat cei care au azi chiar si 2 facultati. (Na, ca am scris si eu „2” in loc de „doi”.) Mi-e dor de perioada in care un absolvent de 7 clase obligatorii cunostea gramatica limbii romane, operele scriitorilor romani (pe atunci nu era Cartarascu cu mizeriile literare, nici Esca), istoria si geografia Romaniei (cel putin), stia ce sunt elementele din tabloul lui Mendeleev, ce reprezinta plusul si minusul la curentul electric (am intalnit absolventi de facultate care nu cunosteau aceste lucruri). Mi-e dor de perioada in care un absolvent de 4 clase scria si citea mai bine decat unul care a absolvit liceul anul acesta (daca nu credeti, va trimit un text primit pe net de la un baiat cre a absolvit liceul), care stia sa redacteze un document s.a. Mi-e dor de perioada in care mama, care absolvise doar 2 clase, stia sa citeasca si sa calculeze ca si mine, care absolvisem gimnaziul.

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.