zambesc.com RSS Feed

Ce isi doresc copiii iarna ?

Nu vreau sa par un specialist in educatie sau ceva de genul, insa tot aud diverse opinii despre faptul ca multi copii isi petrec timpul in fata calculatorului. Pai iarna poate fi un motiv cu ajutorul caruia se poate schimba acest obicei. Nu am descoperit nimic magic, insa stiu ca niciun copil nu ar refuza o iesire cu sania iarna. Fie frig, fie vant, fie orice, daca ii propui unui copil sa mearga la saniusi sigur va accepta, va fi mai problematic sa il bagi in casa dupa aceea. Deci fara psiholog, terapie, sau mai stiu eu ce metoda, doar un pic de zapada, ceea ce am inteles ca vom avea din belsug , o sanie si gata, ati rezolvat problema.

Personal imi aduc aminte cu placere perioada copilariei mele cand primul fulg de nea declansa isterie si nebunie, emotiile erau cu mult peste ceea ce simte azi un pusti cand primeste o tableta sau un Iphone, alte vremuri. De un lucru sunt convins, au fost vremuri foarte frumoase, atunci erai ,, rege ” daca aveai sania ta. Eu trebuia sa impart sania cu cei doi frati ai mei, in final ajungeam sa carmuiesc o folie pe post de sanie, sau fasul din dotare, desi cel din urma imi putea aduce necazuri daca il agatam….adica o interdictie la derdelus pentru cateva zile, ceea ce echivala cu o catastrofa.

In zilele noastre ai de unde sa alegi la capitolul saniute copii, poti sa comanzi chiar si de pe net, un exemplu este saniute copii nichiduta, unde poti alege materialul, adica lemn, plastic, metal, culoare, model. Chiar se poate orice si la pret accesibil, trebuie doar sa vrei. Adica acel impuls din partea parintilor, poate si implicare, iar copiilor sigur o sa le placa.

Eu nici acum nu pot sa imi explic cum de rezistam chiar si 7-8 ore in frig, ud, uneori cu hainele ca din tabla datorita inghetului si toate acestea de placere. Nu conta nimic, daca afara era zapada totul era perfect.

, , , ,

Comenteaza

Atentie: Momentan comentariile sunt moderate si e posibil sa apara cu o mica intarziere.

Comentariul tau este important pentru mine, insa inainte de-a posta citeste cu atentie, e posibil ca ceea ce spui tu sa se fi spus deja. Daca ai ceva de spus spune, fraze de genul : tare, super, excelent....nu ma intereseaza. Daca doar atata poti inseamna ca ai gresit blogul. Incearca sa te semnezi cu prenume sau nume, chiar nu vreau sa conversez cu obiecte gen ,, cabluri’’.....,, scari rulante’’ sau mai stiu eu ce.

*