Arte vizuale și abilități practice clasa 1 – un instrument de cultivare a însușirilor și talentelor celor mici

clasa 1

Clasa 1 aduce copiilor și alte materii și manuale, nu doar clasicele cărți de Matematică și Abecedar. Elevii studiază arte vizuale si abilitati practice clasa 1 pentru a înțelege noțiuni teoretice și practice premergătoare unor științe cum sunt fizica, chimia, biologia, dar și desen, materii tehnice și aplicații practice.

Fiecare manual arte vizuale clasa 1 este conceput și redactat conform avizelor Ministerului Învățământului, de către cadre didactice cu experiență îndelungată. În librării online se găsesc mai multe ediții și versiuni pentru cărți de arte vizuale și abilități practice clasa 1. Profesorii aleg manualul potrivit pentru elevii lor și completează informația din clasa cu teme și materiale de studiu acasă, bazate pe manual.

Ce manuale de Arte vizuale și abilități practice clasa 1 găsim?

Cărțile destinate studiului acestei materii sunt fie cuprinse în ediții comune ca de exemplu: „Arte vizuale și abilități practice pentru clasa ” de Valentina Ștefănescu Caradeanu , sau în manuale diferite: „Educație plastică pentru clasa I” de Constantin Bichescu, „Abilități practice pentru clasa I” de Florica Ancuța sau „Abilități practice pentru clasa I” de Marcela Peneș.

Manualele sunt completate de mape cu proiecte creative: „Arte vizuale și abilități practice – Mapa clasa I” de la editura Sinapsis, sau „Mapa elevului – arte vizuale și abilități practice pentru clasa I” precum și „Micul campion – Teste pentru toate disciplinele clasa I. Ediție revizuită după nouă programă” de Maria Alexandru.

Fiecare carte reprezintă rezultatul unei munci didactice de excepție, a lucrului la clasa cu elevii, iar autorii au realizat materiale valoroase și atractive pentru cei din clasa 1, în vederea dezvoltării potențialului creator al fiecărui elev. Aceste manuale sunt realizate și structurate în stil modern, cu diferite aplicabilități practice, pentru a fi la îndemână fiecărui elev de clasa 1.

Importanța studiului artelor vizuale și abilităților practice în dezvoltarea elevilor

Artele vizuale și abilitățile practice sunt materii interesante pentru școlari în primii ani de studiu, îmbinând grafica, studiul materialelor și realizarea colajelor. Prin joc, copii își dezvoltă imaginația, iar desenul și lucrul manual le pun în valoare calitățile și abilitățile. Profesorii au rolul de a identifica și de a încuraja talentul fiecărui elev, înclinațiile native, adăugând informații și idei care ii ajută la conturarea mai corectă a lumii înconjurătoare.

Fiecare proiect reprezintă un prilej de dezvoltare personală a copilului, iar de multe ori temele pentru acasă au nevoie de folosirea unui manual de abilități practice și arte vizuale. Cursurile online înseamnă o mai mare importantă a studiului individual, de analiză a noțiunilor și de aplicare în practică a cunoștințelor.

Iată de ce în librării se comercializează numeroase manuale de studiul al artelor vizuale și abilități practice, alături de caiete pentru teme și materiale auxiliare. Copii își dezvoltă spiritul de observație, creativitatea și ingeniozitatea, găsesc soluții și rezolva anumite probleme practice.

Fiecare ora de curs înseamnă discuții interactive, participare activă și idei inedite din partea copiilor. Această materie școlară se alătură disciplinelor fundamentale (matematică și limba română) încă din primul an de școală pentru a completa noțiuni și concept cu aplicații practice în viață cotidiană.

Concluzii

Manualele de arte vizuale și abilități practice clasa 1 aduc copiilor informații și cunoștințe structurate în lecții aplicate practice, în care sunt descoperite fenomene naturale, noțiuni de arte plastice și creație artistică.

Orice talent descoperit acum reprezintă un atu pentru viitor, iar elevii sunt mereu înclinați să performeze în domeniile în care se simt mai dotați. Prin joc și implicare individuală sau în grup, elevii deprind anumite tehnici practice, desenează, colorează sau lipesc. Materiale diferite, asocieri de idei și noțiuni, concepte tehnice – toate reprezintă pași importanți în dezvoltarea mentală și fizică a copiilor.

Evaluările și recapitulările finale demonstrează gradul de implicare al copiilor și al cadrelor didactice în procesul de învățare și fixare a cunoștințelor. Testele de control și lucrările practice ajută elevii să înțeleagă nivelul de noțiuni și modul în care sunt capabili să aplice practic ceea ce au învățat în mod teoretic. Variantele numeroase de manuale sunt disponibile în librării online, pentru a fi la îndemână părinților și cadrelor didactice. Avizate și aprobate de Ministerul Învățământului, aceste manuale contribuie decisiv la dezvoltarea armonioasă a personalității copiilor, prin modul atractiv de prezentare și posibilitățile flexibile de predare, inclusiv online.

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.