Militia exista – La targul din Ciacova poti vedea Militia in actiune

Pentru cei care nu cunosc imprejurimile Timisoarei, Ciacova este o localitate aflata la circa douazeci si ceva de kilometri. O comunitate interesanta, bine inchegata, cladiri istorice. In cateva cuvinte o locatie pe placul meu. O data pe luna se organizeaza un targ la Ciacova, stiam de targ dar astazi am fost pentru prima data. Sincer, mai mult m-am dus pentru atmosfera acestor targuri, dar si sa cumpar cate ceva direct…

Ai trecut pe rosu, te arestam. Daca furi, falsifici, plagiezi, speli bani, te decoram.

Pana acum cateva zile aveam impresia ca evoluam, ne decoloram. Adica culoarea rosie a lu’ nea Ilici, paleste , se sterge, incet, incet. Dar se pare ca a fost doar o iluzie. Legea in Romania pentru unii muma, pentru altii ciuma Nu vreau sa gasesc scuze pentru persoana care a trecut prin loc nepermis si nu a dorit sa se ligitimeze. A gresit

Accident rutier in Cluj diferit fata de unul petrecut la Timisoara

Sa nu va ganditi ca e vorba de o comparatie intre masinile implicate sau berbecii de la volan. Accidentul e accident si nu poate fi identic unul petrecut la Timisoara cu unul petrecut la Cluj. Si totusi anumite lucruri ar trebui sa fie standard, adica identice 100%. Ma refer la interventia autoritatilor, ma refer in special la Politia Rutiera. Ieri fiind in trecere prin Cluj, am intalnit in calea mea…

Reguli noi la admitere in scolile de politie ?

Nu vreau sa dau la politie, mi-am ales deja profesia si nici nu cred ca as fi avut sanse sa ma fac politist. Adica bagajul meu de cunostinte depaseste ceea ce se cere pentru admiterea la politie, deci nu aveam sanse sa fiu admis.

Politia fantoma

Stiu ca titlul suna un pic mai ciudat, dar am mai scris de curand de alte fantome, as ca merge si de data aceasta. Zilele trecute am facut un drum in interes de serviciu pana in Brasov, in drumul meu am trecut prin Sibiu.

Cand nu se fura pe la noi ?

Am urmarit la stiri cateva secvente in care o femeie are ghinion de doua ori, in prima faza este lovita de masina, iar in faza a doua niste cetateni ,, model”, ii golesc poseta. Si toate astea in timp ce nefericita zacea inconstienta pe caldaram.

Desfăşurare impresionantă de forţe pentru un accident în care a fost implicată poliţia

O maşină de pompieri, peste 10 maşini de poliţie, 3 maşini de la descarcerare, 2 maşini de salvare, jandarmerie, poliţia comunitară. Toţi au fost chemaţi pentru un accindent în care a fost implicat o maşină a poliţiei. Accidentul a fost destul de simplu, nimic „spectaculos”.

Cat dureaza sa iti ridice masina in Bucuresti ?

Stiti cat dureaza sa iti ridice, in Bucuresti, masina parcata ilegal? Cam vreo 10 minute, cu tot cu cearta. Sa va spun toata povestea. Cobor din autobuz si ma duc sa ridic de la curatatorie o patura. Pe strada nu se intampla nimic.

Politia si WC. In Santorini

Ciudata alturare, nu? Politie, WC, Santorini… Insa reala. Pentru ca intr-unul din satucurile din Santorini sediul politiei cat si un wc public ocupa aceasi cladire. De cativa metri patrati.

Romania, stat politienesc ?

Pentru ca in Bucuresti, pe langa Politie, aia „oficiala” care apartine de Ministerul Administratiei si Internelor mai exista Politia Comunitara si Politia Locala. Ei de cine apartin si care le este rolul ? Ca sa nu mai zic, mai exista si o armata de bodyguarzi, paznici, agenti de paza plantati peste tot, pentru a asigura linistea si ordinea.