Militia exista – La targul din Ciacova poti vedea Militia in actiune

Pentru cei care nu cunosc imprejurimile Timisoarei, Ciacova este o localitate aflata la circa douazeci si ceva de kilometri. O comunitate interesanta, bine inchegata, cladiri istorice. In cateva cuvinte o locatie pe placul meu. O data pe luna se organizeaza un targ la Ciacova, stiam de targ dar astazi am fost pentru prima data.

piata Ciacova

Sincer, mai mult m-am dus pentru atmosfera acestor targuri, dar si sa cumpar cate ceva direct de la tarani. Oferta, asa si asa, legume si fructe prea putin as spune eu. In schimb la capitolul animale, erau de toate incepand de la pui de gaina, rata, gasca, purcei, iepuri, vitei si multi cai. Pe langa toate acestea evident si oamenii legii erau prin zona. Initial nu i-am bagat in seama, pareau integrati in peisaj, printre carute .

Si totusi Politia de la Ciacova e mai degraba Militie

Unii din politisti nu se simt bine daca nu ies cu ceva in evidenta. Si nu e vorba de munca lor, sunt constient ca trebuie sa isi faca datoria. Astazi insa am avut parte de un mic spectacol. Politistii impreuna cu cei de la DSV au luat la purecat proprietarii de cai. Pana aici nimic iesit din normal, insa oamenii legi s-au prezentat jalnic, atat ca prezenta fizica, cat si prin prisma comportamentului. Corect ar fi fost sa se amendeze intre ei.
politia Ciacova

Amenintari ca la usa cortului. Si pe cine amenintau? Niste amarati care venisera sa isi vanda caii. Si asta dupa ce organul de Politie s-a prezentat ca dupa o betie, descheiat la camasa, cascheta data pe ceafa, ii mai lipsea voma de pe piept. De vocabular sa nu mai vorbesc, parca era o secventa dintr-un film cu militieni facut dupa ’90. Vocabularul o fi fost in locul vomei. Sincer nu credeam ca mai exista astfel de indivizi in uniforma si totusi exista, ba chiar pe banii nostri.

Cat despre targul de la Ciacova, recomand sa il vizitati. Se organizeaza in ultima duminica a fiecarei luni. Probabil peste o luna oferta va fi ceva mai bogata si poate fara indivizi care vor sa faca legea fara a tine cont de lege.

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.