Cat trebuie sa ne tina un bec pe care am dat 20 de lei ?

Nu am cerut niciodata garantie pe bec atunci cand il cumpar. Mai nou cred ca va trebui sa o fac desi habar nu am daca la becuri se da garantie. Zilele trecute am cumparat zece spoturi cu becurile aferente. Costul unui bec 20 de lei, nu e foarte mult daca becul isi face treaba.
garantie bec
Problema e ca dupa 24 de ore de la conectarea la sursa, doua becuri nu mai mergeau. Iar dupa alte patru zile a mai ,, decedat” un bec. Pai daca o tinem tot asa o sa trebuiasaca sa aloc cateva sute de lei bune / luna pentru becuri. Nu stiu care e procedura in astfel de cazuri, am bonul, o sa abordez firma de unde le-am cumparat. Instalatia electrica este noua, este ok, functioneaza la alti consumatori fara probleme. Doar becurile de 20 de lei bucata fac mofturi si lesina unul dupa altul.

Cat ,, traieste ” un bec ?

Din ce stiu eu, si din ce am mai studiat pe net, mai toate produsele ar trebui sa aibe o garantie minima de 2 ani. Acum eu nu am aceasta pretentie de la un bec. Dar macar cateva luni ar trebui sa functioneze, altfel e ca la loteria bonurilor fiscale. Poate ai noroc sa te tina un an, sau ai ghinion si iti pusca in secunda doi de la conectare.

2 comments

  1. In mod normal, pentru becurile cu LED se ofera garantie, asa ca firma de la care a fost cumparat ar trebui fie sa inlocuiasca produsul, fie sa returneze banii. Este posibil ca becurile sa faca parte dintr-un lot defect, caz in care si cei de la firma respectiva ar trebui sa contacteze producatorul/furnizorul. Posibil si ca becurile respective sa nu fie compatibile cu reteaua electrica, insa in acest caz vanazatorul ar fi trebuit sa specifice in ce conditii funcioneaza aceste becuri cel mai bine.

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.