Din ciclul: ,, Ce isi mai doresc romanii sa munceasca ”

Nu am intrebat 100 de romani ce isi doresc sa faca, asta face Cabral. Eu am fost pus sa angajez cateva persoane la o firma, lucru care candva parea banal de simplu. Azi insa e o intreaga sceneta a la Caragiale, e teatru pe paine, o tragicomedie autentica. Si nu e vorba de un angajat personal necalificat, ci persoane care au de la studii medii in sus. Adica din aceea…

La facultate fara bacalaureat

Zilele acestea au fost aproape perfecte pentru cei fara bac. Cateva vesti care anuntau accesul in scoliile superioare a celor fara bac, pareau sa aduca pe Mos Craciun in plina vara. Unele facultati au iesit la trambitat cum ca daca te inscrii la ei la nu stiu ce scoala postliceala, intr-un an, doi te poti transfera la facultate. Alte institutii au fost mai directe, la facultate fara bac, dar cu…

Legumele vor sa fie Mazare

In aceasta perioada din an au loc multe transformari, multe vise, sperantele iau legatura cu realitatea. Iar de mai multe ori acest contact e unul similar cu cel al unei muste care se lipeste de parbrizul unei masini in viteza.

Vreau sa dau din nou Bac-ul

Mai peste tot unde intorci capul vezi plangaciosi care nu au luat bacul, nu vreau eu sa ma dau mare, dar as mai vrea sa dau inca o data bacul.

Vand diploma bacalaureat 2012

Sunt pasionat de tot ceea ce e vechi, adica colectionez diverse obiecte de la sfesnice, carti sau chiar documente. In mare parte conditia e sa imi permit acel obiect pentru ca eu sunt interesat de orice obiect cu vechime.

Da, se copiază la bac

Da, se copiază la bac. Toată lumea ştie. Asta nu mai e o ştire senzaţională de ani de zile. E pur şi simplu realitatea. Copiază ei profesorii când au examenele de titularizare, despre elevi ce să mă zici. Dar în fiecare an e aceaşi discuţie. Apar pe la tv oameni oripilaţi şi cărora nu le vine să creadă: Cum, se copiază la noi în ţară? Se copiază la bac?