La facultate fara bacalaureat

Zilele acestea au fost aproape perfecte pentru cei fara bac. Cateva vesti care anuntau accesul in scoliile superioare a celor fara bac, pareau sa aduca pe Mos Craciun in plina vara. Unele facultati au iesit la trambitat cum ca daca te inscrii la ei la nu stiu ce scoala postliceala, intr-un an, doi te poti transfera la facultate. Alte institutii au fost mai directe, la facultate fara bac, dar cu conditia ca pana la absolvire sa iei bacalaureatul. Se pare totusi ca nu se va ajunge aici, cel putin asta sustin cei de la Ministerul invatamantului. Dar in Romania nu se stie niciodata. Ne putem trezi ca peste cinci ani sa avem oameni super pregatiti, adica doua facultati dar fara bacalaureat 🙂 .

Dragi absolventi fara bac, la ce naiba va trebuie bacul ? Ce sa faceti cu el, la intrare in club nu e nevoie de bac. A, vreti sa va faceti medici, ca sa operati pe creier…..Pai de ce ? A… a aveti nevoie de creier ? Nu asta e solutia. Mai intai trebuie sa utilizati o mica particica din creierul din dotare. Daca o faceati aveati bac-ul luat. Eu zic sa renuntati la bac si alte cele, nu e obligatoriu sa aveti facultate..da, bine. Da probabil pe facebook, in rest lumea te citeste daca neuronul e functional sau nu.

Iata cateva job-uri cautate, dorite, care nu necesita bac :

– vedeta care apare la pagina 5
– vedeta la Capatos
– vedeta la Maruta
– fotbalist
– cantaret(a) de manele
– agent de manelist
– primar
– om de afaceri
– insotitoare oameni de afaceri

Si lista ar putea continua, la ce va mai trebuie bac ? Cand visele voastre au macar un punct comun cu lista de mai sus, atunci bac-ul este o pierdere de tip, s-ar consuma hartia degeaba, mai salvam si noi cativa copaci. Ca si asa in cei 12 ani de scoala s-au sacrificat paduri degeaba, sa nu mai vorbim de cerneala. Hai fiti macar sufletisti, ecologisti, cum vreti voi. Si sigur se va gasi cineva sa va dea o diploma pe care ar scrie: Nu am dat bacu-ul dar am salvat copacul.

3 comments

  1. Da, colegii insa acestea promiteau accesul in facultate din anul doi, sau odata cu dobandirea diplomei de bac…cea ce nu e ok. Nu cred ca avem nevoie neaparat de studenti, mai pot fi unii doar cu liceu fara bac, daca nu sunt instare de mai mult.

  2. Eu cred ca locurile in facultati ar trebui reduse cel putin 30%. Si ar trebui sa fie mai multe locuri la facultati la joburi care se cer.
    Iar pentru cei fara bacin loc sa ii trimita la colegii, sa scoli de profesionale unde intr-un an maxim 2 sa se poata specializa pe un domeniu.

    Colegiile astea sunt o prostie. Ar trebui sa faca scoala doar cine vrea. Dar acum toti trebuie sa mearga la facultate de aici si compromisurile pe care le cauta guvernatii.

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.