zambesc.com RSS Feed

Din ciclul: ,, Ce isi mai doresc romanii sa munceasca ”

Nu am intrebat 100 de romani ce isi doresc sa faca, asta face Cabral. Eu am fost pus sa angajez cateva persoane la o firma, lucru care candva parea banal de simplu. Azi insa e o intreaga sceneta a la Caragiale, e teatru pe paine, o tragicomedie autentica. Si nu e vorba de un angajat personal necalificat, ci persoane care au de la studii medii in sus. Adica din aceea care au luat bac-ul pe hartie si nu pe Dunare. Ba chiar au ajuns sa isi frece coatele de bancile unei facultati, adica intelectuali..

Am selectat 16 cv-uri promitatoare, din care 14 au raspuns la telefon, opt au insistat sa cunoasca salariul inainte sa vina la interviu. Ba chiar au cerut insistent cifre, ca nu vor sa bata drumul degeaba. Cu alte cuvinte au incercat sa intervieveze ei secretara care ii programa pentru interviu. In fine vine si ziua interviului. Din cei 14 programati si toti atatia confirmati, s-au prezentat doua persoane. Prima persoana a mintit in cv, candidatul isi dorea un post de sofer, iar mai incolo sa avanseze la director happy. Ca acum nu are studii superioare, dar va face si facultate, iar pana atunci sa lucreze sofer..dang, dang.

Al doilea candidat a intarziat circa 20 de minute, si-a cerut scuze, totul parea aproape ok. Chiar daca a venit incaltat in niste adidasi de o culoare verde tipator si pantaloni de trening, a cerut voie sa isi de-a jos haina, ca in final sa ramana intr-un fel de vesta cu multe buzunare si maieu. Omul venea de la sala, a inceputa interviul, doar ca eu eram cel intervievat. Dupa care a inceput prezentarea .

,, Sunt o persoana publica, am tangenta cu personalitati, am lucrat 3 luni la un magazin de haine de lux din Baneasa. Am imbracat doar vedete, politicieni. Mie sa imi spuneti pe loc daca ma angajati si cati bani imi dati, eu am multe oferte, nu am timp. ”

Cam aceasta a fost ,, esenta ” discutiei in timp ce eu abia mai respiram, din cauza mirosului de transpiratie ce s-a asezat in birou odata cu candidatul.

Nu vreau sa generalizez si nici sa supar pe cineva, dar cam asa stau lucrurile. Povesti similare aud si de pe la alti angajatori.

, , , ,

Comenteaza

Atentie: Momentan comentariile sunt moderate si e posibil sa apara cu o mica intarziere.

Comentariul tau este important pentru mine, insa inainte de-a posta citeste cu atentie, e posibil ca ceea ce spui tu sa se fi spus deja. Daca ai ceva de spus spune, fraze de genul : tare, super, excelent....nu ma intereseaza. Daca doar atata poti inseamna ca ai gresit blogul. Incearca sa te semnezi cu prenume sau nume, chiar nu vreau sa conversez cu obiecte gen ,, cabluri’’.....,, scari rulante’’ sau mai stiu eu ce.

*