Din ciclul Ce sa mai fac ca sa imi optimizez blogul astazi despre optimizarea imaginilor. Pentru utilizatori, SEO. Chiar si hosting.
Deci ce se poate face pentru a optimiza imaginile de pe site/blog:
– salvarea intr-un format cat mai comprimat: .jpg, .gif, .png. In nici un caz .bmp, care sunt extrem de mari.

-redenumirea imaginilor cat mai sugestiv. Spre exemplu in loc de picture0067.jpg optimizarea-imaginilor.jpg
– definirea latimii si lungimii imaginii (width respectiv height). Daca vreti sa faceti redimensionarea unei imagini nu o faceti utilizand aceste atribute. Redimensionati-o utilizand un program de editare a pozelor si apoi incarcati si utilizati varianta redimensionata
– folositi atributele alt si title pentru a „explica” ce contine imaginea
Daca ati optimizat imaginile, pentru a mai castiga cativa vizitatori din Google Images, va recomand sa folositi si un plugin destul de simplut.
eu numai jpg pun si le numesc dupa numele articolului/postului…poate poate imi vin vizite si din google images,dar cam greu…
in comparatie cu articolul,se indexeaza extrem de greu poza…
Tip-uri foarte bune. Dar de ce sa folosesc program de editat poze in log de widh si height? Eu zic ca e mai bine cu codare, pentru ca asa ai si poza in dimensiuni originale.
Daca vrei sa ai si poza la dimeniunile originale, o pastrezi dar generezi si una mai mica, care sa sa o folosesti pe site.
De ce?
Pentru ca o poza mare se incarca greu. Si chiar daca tu ai pus niste dimensiuni mai mici, browserul tot poza aia mare o descarca si apoi o afiseaza redimensionata.
Toate astea pentru a se incarca pagina mai repede.
folosesc doar 2 din ele mai des..cea cu redenumire si atributele, dar teoretic tot ce ai spus ajuta