Cum promovam un produs, serviciu, site ?

Am oarece experienta cand vine vorba de promovare, publicitate. Tot timpul am fost adeptul unor campanii inedite, revigorante, captivante. Vine insa vremea cand timpul devine un inamic extrem de puternic, iar firma pentru care lucrez s-a cam marit de vreo trei ori fata de anul trecut. In consecinta ajungi sa ai mare nevoie de o agentie de publicitate. Nimic rau in asta, din contra ceva normal. Insa cand vorbim de…

Studiu de caz: redtube. Cat de important e brand-ul. Si calitatea oferita

Astazi, un mic studiu de caz SEO: redtube. Dar sa incep cu inceputul. Cand am publicat lista cu siteuri adulti am facut-o pentru ca, cei care sunt in cautare de asa ceva, sa gaseasca usor ceea ce cauta. O lista cu siteuri „de calitate”, fara virusi, pline de anunturi si mai stiu eu ce magarii. E, prin lista aia am scris si de redtube.com (dupa parerea mea unul din cele…

Optimizarea imaginilor. SEO, users, hosting

Din ciclul Ce sa mai fac ca sa imi optimizez blogul astazi despre optimizarea imaginilor. Pentru utilizatori, SEO. Chiar si hosting. Deci ce se poate face pentru a optimiza imaginile de pe site/blog:

Optimizarea blogului. Atat SEO cat si pentru cititori

Toata lumea vorbeste despre optimizarea blogului, despre SEO. Dar in general se cam repeta aceleasi idei. Mai m-am uitat peste prezentarile diversilor „experti” ce participa la diverse evenimente si de fiecare data gasesc aceleasi chestii. Si niciunul nu vine cu nimic nou. Asa ca, daca sunteti interesati de acest aspect (optimizarea SEO a blogului) probabil ca ati citit deja lucrurile de baza. Insa se mai pot face atat de multe…

Imbunatateste viteza de incarcare a site-ului folosind gzip compression

Dupa ce am citit un articol in care se vorbea despre viteza de incarcare a unui site m-am decis: trebuia sa folosesc gzip compression pe blog. Si la alte siteuri. Evident, habar nu aveam cum se face asta. Asa ca am trecut la sapaturi. :-B

Ce inseamna SEO facut cu picioarele

Cum am vazut la Arhi o reclama pentru un concurs, am dat si eu click pe pagina respectiva. Sa vad ce si cum. Ajung acolo, incerc sa citesc Regulamentul. Si nu reusesc. Pentru ca linkurilea alea din josul paginii nu prea functionau.

Cum sa iti indexezi siteul in Google

Cum tocmai am asistat la o discutie pe tema asta sa va prezint si metoda mea pentru indexarea in Google. Poate cineva o gaseste utila.

rel=”nofollow” si target=”_blank” in WordPress

Pentru inceput cate explicatii despre rel=”nofollow”: ,,Nofollow” oferă webmasterilor o metodă de spune motoarelor de căutare ,,Nu urmaţi link-urile spre această pagină” sau ,,Nu urmaţi acest link specific”. Asta e pe scurt, daca vreti sa va documentati cititi documentul oficial. Dupa ce v-ati lamurit sa revenim la WordPress.

Sfaturi SEO pentru incepatori

Baietii care scriu pe Google Webmaster Blog s-au gandit sa redacteze un scurt ghid cu sfaturi SEO pentru incepatori. Daca sunteti la inceput de drum si vreti sa aflati cateva informatii de baza despre SEO (optimizarea pentru motoarele de cautare) acest document e numai bun. Scurt si la obiect.

UTF-8 Convertor, un plugin pentru WordPress

Cum cineva cauta o modalitate pentru a inlocui diacriticele dintr-un text, m-am gandit sa fac un plugin pentru WordPress care sa rezolve aceasta problema automat. Si asa s-a nascut UTF-8 Convertor. Ce face acest plugin ?