Cum promovam un produs, serviciu, site ?

Am oarece experienta cand vine vorba de promovare, publicitate. Tot timpul am fost adeptul unor campanii inedite, revigorante, captivante. Vine insa vremea cand timpul devine un inamic extrem de puternic, iar firma pentru care lucrez s-a cam marit de vreo trei ori fata de anul trecut. In consecinta ajungi sa ai mare nevoie de o agentie de publicitate. Nimic rau in asta, din contra ceva normal. Insa cand vorbim de o promovare la nivel local, pe diverse canale s-ar putea sa ai mult de cautat echipa potrivita. Nu e vorba de buget de milioane, astfel ca excludem din start crema agentiilor din Bucuresti. Dar asta nu inseamna ca nu mai facem nimic.

Astazi am avut cateva intalniri cu oameni din bransa iar dezamagirea a fost crunta. Concluzia: in Timisoara nu prea avem profesionisti in publicitate. Toti iti ofera de toate si de fapt habar nu au. Una din agentiile vizitate astazi mi-a propus sa se ocupe de magazinul online, ca ei stiu seo si alte cele. Am cerut sa vorbesc cu cineva care va fi implicat direct, iar mesterii au dat din colt in colt. Parca eram la aprozar iar vanzatoarea incerca sa faca pe frizerita neavand mere. Evident am pus punct discutiei, la a doua intalnire, in timp ce asteptam in anticamera ,, mai marii ” agentiei stabileau strategia de jumulire. Fara sa vreau am auzit urmatoarele: ,, aflam cati bani au si ii luam pe toti” , ,,le dam niste afisaj stradal si gata, daca mergem pe radio vom ramane cu prea putin”.

In concluzie ar fi fost bani aruncati pe fereastra, singura colaborare o voi face la partea de promovare site. Am o colaborare mai veche cu o echipa din Bucuresti este vorba de AgentSeo, pana acum totul a fost ok. Cat priveste campania publicitara probabil o vom face in regie proprie, e mai rentabil si mai sigur sa cresc echipa proprie, decat sa te bazezi pe firme care au doar cu numele legatura cu promovarea.

2 comments

  1. Intr-adevar, de cele mai multe ori agentiile de publicitate cer preturi mari pentru promovarea site-urilor. Cred ca pentru o promovare basic, nu ar trebui sa apelam la firme specializate si sa incercam sa ne facem singuri promovarea. Google Adwords nu e chiar atat de complicat pe cat pare. Mai putem folosi articole, seo, bannere, newsletter..

  2. Scopul tau este sa creezi o nevoie asociata produsului. Unii oameni vor ajunge pe site in cautarea unui produs ca acela pe care il oferi; acest tip de clienti tasteaza de obicei in motoarele de cautare “cumpara” urmat de numele produsului. Altii trebuie convinsi ca au nevoie de el. Scrie despre valoarea sa, posteaza fotografii si videoclipuri si incurajeaza clientul sa isi imagineze ca il utilizeaza. Probabil nu o sa convingi oamenii sa il cumpere imediat, de aceea trebuie sa gasesti o modalitate de a pastra legatura cu ei. Acestia se vor intoarce daca stiu ca vor gasi articole de calitate sau daca se pot abona la newsletter sau la ceea ce publici pe retelele sociale.

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.