Cum tocmai am asistat la o discutie pe tema asta sa va prezint si metoda mea pentru indexarea in Google. Poate cineva o gaseste utila.
Ce fac eu dupa ce creez cate un site.
1. Adaug adresa siteului folosind intrumentul pus la dispozitie de Google
2. Adaug siteul in Google Webmaster Tools si il „Verific” (merg pe metoda cu fisier HTML)
3. Generez un sitemap si il trimit la Google prin intermediul Google Webmaster Tools
4. Incep sa „adun” linkuri catre siteul meu (de prin directoare, bloguri, sau alte siteuri)
5. Imi vad in continuare de treaba, siteul va fi indexat cu siguranta
Nu stiu daca asta e cea mai buna metoda, sau cea mai rapida.
De fapt, nu am stat niciodata sa vad in cate ore este indexat siteul, pentru ca nu asta e important.
Important e sa fie indexat cum trebuie.
Mult succes ! :-bd
Iti pierzi timpul cu punctul 1. Folosind metoda ‘addurl’ timpul de indexare poate ajunge si la 3 luni!
Din moment ce tu detii alte situri, cea mai buna varianta este sa creezi un link catre noul site de pe o pagina vizitata des de Google. Nu este nevoie sa tii acolo link-ul foarte mult, doar pana observa Google noul continut.
Daca pagina de pe care creezi link-ul are minim PR6, indexarea primelor pagini de pe noul site se va face in maxim 48 de ore – asta era valabil cu ceva timp in urma. Daca au intervenit modificari, nu ma astept ca variatiile sa fie foarte mari.
Webmasterii pentru care timpul de indexare este foarte important, cumpara link-uri catre noul site de pe pagini cu PR mare. Strategia asta este insa discutabila. Chiar daca ajungi in Google in timp record, traficul initial nu va fi mare.
Punctul 1 dureaza cateva secunde. Si alea imi permit sa le pierd.
Eu pasii astia ii urmez, mi se par cei mai normali.Si de bun simt.
Iar pana acum au functionat.
„Punctul 1 dureaza cateva secunde. Si alea imi permit sa le pierd.”
Google prefera sa te gaseasca in mod natural, nu prin metoda AddUrl. Metoda AddUrl nu garanteaza indexarea.
„Eu pasii astia ii urmez, mi se par cei mai normali.Si de bun simt. Iar pana acum au functionat.”
Ce are normalitatea si „bunul simt” cu o chestiune pur tehnica?
Mda. Ar mai fi de spus unele lucruri pe acest subiect, dar discutiile cu „experti” totdeauna ma scot din sarite. Din moment ce stii si ce este ‘de bun simt’ si ce este ‘natural’ nu are rost sa discut cu tine despre alternative.
Nu sunt expert si am precizat ca nu stiu daca asta e cea mai buna metoda.
Pur si simplu eu asa fac.
Pasul 1+ 2+3 la un loc dureaza maxim 5 minute.
Si daca adaugi linkul direct la Google nu cred ca poti pierde ceva (in afara de 5-10 secunde).
„Nu sunt expert si am precizat ca nu stiu daca asta e cea mai buna metoda.
Pur si simplu eu asa fac.
Pasul 1+ 2+3 la un loc dureaza maxim 5 minute.
Si daca adaugi linkul direct la Google nu cred ca poti pierde ceva (in afara de 5-10 secunde).”
Asta este alt „ambalaj” – pe asa ceva se poate discuta.
In opinia mea, nu ar trebui sa te concentrezi pe cat de mult „pierzi” ci pe cat de mult castigi. In speta, nu ai nimic de pierdut folosind metoda AddUrl, dar ai putin de castigat.
Mai demult se putea pierde prin metoda AddUrl, dar asta este istorie veche (inainte de anul 2000). Google avea niste reguli pentru AddUrl, in sensul ca nu li se parea normal sa faci submit la site de 200 de ori pe zi. Cei care procedau asa aveau aplicate niste penalizari (natura exacta a penalizarilor nu a fost facuta publica niciodata). Cert este ca in aceasta situatie, multi webmasteri au inceput sa aplice in draci metoda AddUrl() pentru siturile concurente pentru a le penaliza.
In aceasta situatie, Google nu a avut de ales: in prezent nu mai exista nici o restrictie la AddUrl – poti face submit pana inrosesti linia 🙂 Google stie ca este posibil ca cel care face submit sa nu fie proprietarul sitului 🙂
Revenind la subiect: AddUrl nu te duce departe. AddUrl este o sugestie pentru google:
„-Vezi ca a aparut ceva nou.”
Un link de pe un site de calitate catre noul site transmite alt mesaj:
„-Vezi ca a aparut ceva nou, dar de CALITATE.”
Din moment ce ai deschis subiectul acesta presupun ca te intereseaza cel putin 2 aspecte:
1) situl sa fie indexat;
2) timpul de indexare;
AddUrl() nu garanteaa indexarea sitului, iar timpul de indexare poate fi foarte mare daca te bazezi doar pe AddUrl. Din acest motiv, iti recomand metoda link-ului de pe un site pe care il detii deja.
Pentru oamenii care nu au nici un site in portofoliu, AddUrl() ramane o alternativa, desi si aici am dubii… Nu am vazut analize pe tema asta si nici nu am facut teste, dar cred ca o pagina care este vazuta de Google 1 data pe saptamana (un director de mana a 3-a), te va duce mai repede unde vrei decat AddUrl().
Concluzia: poti folosi AddUrl(), dar neaparat combina si cu altceva.
Metoda add url indexeaza acum in 30 min maxim… mie siteul http://www.hiturimp3.org mi l-a indexat in 30 min
Buuuuun. Eu m-am înţepenit la punctul 3. 🙁
O să ai răbdare cândva, zilele astea, să-mi explici şi mie ca la proşti ce trebuie făcut?
Şi mai am o problemă (dacă nu abuzez prea mult de timpul tău): am o adresă de mail pentru un site nou (de genul laura@siteulnou.ro) şi mai vreau să creez câteva adrese de acelaşi tip pentru ceilalţi redactori ai mei. Problema apare la configurarea clientului de mail. Nu mă descurc cu Outlook Express.
PS: Fac tort bun 😀 ca recompensă.
Cu ce mai mare placere. Chiar si fara recompensa.
Daca vrei sa stam de povesti, vezi ca am un butonel in pagina „Despre” 😉
Da, are dreptate, cei trei pasi sunt foarte buni. Linkurile catre sait sunt cele mai bune pentru indexare mai ales daca sunt intr-un director specializat. Directoarele specializate sunt foarte vizitate de botzi si linkul catre saitul tau este gasit foarte repede. Alta metoda este sa scrii diferite articole si comentarii prin forumuri si bloguri cunoscute si cu trafic mare unde sa semnezi cu adresa saitului
Si apropos, inscrierea url-ului cu uneltele google nu este un timp pierdut de pomana ca este singura modalitate de a avea control asupra saitului. Cu aceste unelte vezi cine te-a vizitat, cu ce cuvinte cheie te-a gasit si asa mai departe. Cat timp a fost vizitat saitul tau de robotzei si cat trafic a facut intre ei si sait. La cat timp iti downloadeaza sitemap-ul si cate url-uri indexeaza din ce i-ai oferit tu catre el, cate linkuri dublate ai si altele.
cam cat ar dura o indexare?
vreau si eu sa fie indexat site-ul meu:(((
am si eu un magazin virtual ( andruc.ro ), crawlerii au ajuns pe toate paginile insa de indexat nu mi-a indexat decat 2. sugestii?
Salut,as dori sa cer ajutorul unei persoane care m-ar putea ajuta in indexarea siteului,il am de 9 luni si numai numele de domeniu apare pe google, 0 traffic,nimik absolut decat niste booti care fac tot feluri de reclame pe site si ma tot chinui sa le sterg!detin un site despre f.e.t.i.s. sa fiu mai exact,k sa ma declar PROST,nu eu am facut siteul,ci un prieten,dar ma lasat balta,am domeniu si hosting platit pe un an si tot asa stau de foarte mult timp,chiar nu stiu cu ce se mananca,am vrut sa fiu sincer pentru k habar nu am deloc:(,pt cn ma poate ajuta, ym: edddy_hd , sper k nu v-am suparat,ofensat,dar nu ma am deloc!va multumesc foarte mult