Mitul celor 4 Giga de RAM

Cand m-am decis sa cumpar 4 Giga de RAM pentru laptop am desoperit pe internet o infomatie extrem de importanta: pentru a putea folosi toti cei 4 Giga de RAM trebuie neaparat un sitem de operare pe 64 de biti.
Eram putin dezamagit, am instalat acum ceva timp atat Vista x64 cat si XP x64 si nu am reusit sa gasesc toate driverele necesare. Deci nu prea aveam cum sa imi satisfac fantezia celor 4 giga de ram. 🙁 Ramanea sa pot folosi doar 3 Giga si ceva. :-< Totusi, pana la urma, dupa nopti de nesomn, mi-am decis sa imi iau 4 Giga. Si bine am facut. Pentru ca baietii de la Microsoft s-au gandit si la amaratii ca mine, care nu isi permit un Windows pe 64 de biti. Si au scos Service Pack 1 pentru Vista. Service Pack care adauga suport pentru cei 4 Giga de RAM. :-bd
4 Giga de RAM pe Vista

3 comments

  1. Salut, imi pare rau sa te dezamagesc, dar daca instalezi un program de tip Everest, vei vedea ca tot 3.3 GB de ram folosesti :).

  2. Din păcate, ce vezi tu e doar raportarea corectă a RAM-ului instalat. Singura variantă legală pentru a folosi cei 4 GB de RAm este folosirea unui sistem pe 64 biţi. Pe care te sfătuiesc să-l instalezi, vei avea un sport de performanţă per total. Licenţa pe care o ai, dacă o ai, e folosibilă şi pentru un sistem pe 64 biţi (analogul celui pe 32 biţi).

    Varianta ilegală este un patch ce foloseşte fişiere din Windows Server 2008 pe 32 biţi, singurul sistem de operare pe 32 biţi care lucrează cu mai mult RAM decât permite limitarea din sistemele Windows pentru utilizatorii casnici/profesionişti.

    Repet, raportarea RAM-ului instalat, ce vine odată cu SP1.. e doar RAPORTAREA RAM-ului instalat, atâta tot.

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.