Incident foarte grav in Japonia, vinovatii isi pun cenusa in cap

Zilele acestea in Japonia a avut loc un incident feroviar extreme de grav in opinia japonezilor. Un tren a plecat mai devreme din statie cu 20 de secunde. Da, este corect 20 de secunde, nu 2 minute, nu intarziere de 2 ore, ci 20 de secunde mai devreme. Imediat dupa aceasta, operatorul feroviar a iesit cu un comunicat official cerandu-si scuze public calatorilor si intregului popor japonez. Ba chiar insusi operatorul a catalogat incidentul ca fiind unul extreme de grav. Ce mai, mai un pic si isi facea harakirii in piata publica. Pentrui noi pare ceva de neimaginat, de pe alta planeta..sau poate noi suntem de pe alta planeta ?

Nu pot sa nu ma intreb ce s-ar intampa daca CFR-ul nostru ar face un schimb de experienta cu cel japonez. Adica sa vina japonezii la noi, iar noi sa trimitem tot staful CFR, cu tot cu nasi la ei. Sunt sigur ca cei care ar veni la noi, in doua saptamani ar fi in depresie, iar de rusine ca nu pot pedala pe infrastructura noastra si-ar face harakirii. Sau poate fiecare angajat japonez ar construi cate o risca si i-ar cara pe romanasi cum se facea acum 200 de ani.

Cat priveste staful nostru, cred ca nasii ar ramane fara maini, ca pe la ei asta era regula in trecut. Hotilor li se taia mana, iar celor de la sefie probabil li s-ar taia cel putin ambele maini. Noroc sau poate ghinion ca un astfel de schimb de experienta este cam imposibil. Japonezii sigur nu sunt curosi de sistemul nostru feroviar.

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.