zambesc.com RSS Feed

Iata ce spune Rafila despre cresterea numarului de infectare cu noul coronavirus

Noul coronavirus continua sa faca victime chiar si dupa ce am iesit din starea de urgenta. Romania a depasit media europeana dupa numarul de infectari la suta de mii de locuitori.  In prezent tara noastra se situeaza pe locul trei in acest clasament.  Mai mult de atat Rafila atentioneaza poporul roman ca pe viitor doar cetatenii statelor UE care se afla sub aceasta medie ar putea cricula fara sa stea 14 zile in carantina.

Iata ce mentioneaza Alexandru Rafila

„Trebui să privim cu foarte multă seriozitate și preocupare. Contează și procentul de teste pozitive din total, 6%. Cred că e cel mai mare procent înregistrat până acum, chiar mai mult decât cu o zi în urmă, când aveam 5%.

Depinde foarte mult de noi dacă ajungem la această medie europeană, pentru că, pe viitor, există posibilitatea ca călătoriile între statele membre să fie posibile mai ales acolo unde statele sunt sub media Uniunii Europene. Ele vor fi posibile oricum, dar mă refer la chestiunea legată de izolare. Cred că toți cetățenii români care își doresc să călătorească în această vară, vor să călătorească în condiții de comfort și nu să fie într-un fel sau altul condiționați de această izolare de două săptămâni”, a explicat Alexandru Rafila.

Mai este un aspect destul de ingrijorator, si anume ca tot mai multi oameni se infecteaza. Proseforul rafila sustine ce sectiile de Terapie Intensiva sunt ocupate tot mai mult „este un trend crescător, chiar dacă suntem în niște limite rezonabile”.

„Dacă acum circa 10 zile aveam cazuri active, internate în spital, în jur de 4.900, acum discutăm de 5.700 de cazuri active. Asta înseamnă că numărul de externări e mai mic decât numărul de cazuri nou înregistrate și respectiv internate în spital”, a mai transmis acesta.

Acceseaza https://preferate.net/stiri-noi-sociale/ pentru a descoperi  mai multe stiri sociale care iti vor starni curiozitatea.


Comenteaza

Atentie: Momentan comentariile sunt moderate si e posibil sa apara cu o mica intarziere.

Comentariul tau este important pentru mine, insa inainte de-a posta citeste cu atentie, e posibil ca ceea ce spui tu sa se fi spus deja. Daca ai ceva de spus spune, fraze de genul : tare, super, excelent....nu ma intereseaza. Daca doar atata poti inseamna ca ai gresit blogul. Incearca sa te semnezi cu prenume sau nume, chiar nu vreau sa conversez cu obiecte gen ,, cabluri’’.....,, scari rulante’’ sau mai stiu eu ce.

*