De ce sa numesti o branza de oaie Big Panda ?

Nu am inteles niciodata un nume nepotrivit. Nu ma refer la indivizi, e mai complicat sa ne alegem numele. Ci la micii sau marii afaceristi care trantesc nume nepotrivite la cate un produs. Sa nu mai vorbim de brand, ambalaj, eticheta. Uneori lucrurile se intampla intentionat, alteori din dezinteres. Ieri fiind la cumparaturi am dat peste branza de burduf Big Panda, dupa cum se vede si in poza, un urs panda si restul descieri obligatorii. Gen lapte vaca, lapte oaie..care o fi legatura cu ursul panda, habar nu am.

Un produs fabricat in Romania, care se vrea autentic romanesc, doar cu numele mai a la China. Nu am nimic cu ursii panda, dar parca nu se ,, lipeste” un urs panda pe o branza traditionala romaneasca.

Explicatii, de ce asa ? Nu prea as avea, e posibil ca oamenii sa fi ajuns in criza de idei. Sau poate au ajuns sa o urasca pe miorita, ca deh..nu au invatat poezia la scoala si au stat in genunchi cu mainile sus. De aici ceva sechele, iar acum se razbuna pe biata mioara. Cea mai simpla si realista cauza ar fi faptul ca unii sunt de-a dreptul idioti. Daca chiar nu poti, mintea nu mai fata nimic, las-o balta. Scrii negru pe alb branza de burduf si gata. Nu te apuci sa faci poze cu extraterestrii ca doar o sa iti ,, sperie ” clientii. Daca nu reusesti sa faci un ambalaj care sa reprezinte produsul, ce incredere poti transmite la client ca produsul este ok?

Sau branza de burduf in cauza e colectata de la ursii panda si de aici si numele? Problema e ca nu vorbim de un astfel de produs la o mie, situatia este extrem de frecventa. Desi cea mai prapadita agentie de publicitate, sau vreun designer liber profesionist poate rezolva problema pentru o suma simbolica daca ar fi sa comparam cu beneficiile ca ar urma dupa schimbare.

Iar daca unora nu li se pare important e suficient sa caute cateva branduri ,, romanesti”, gen branza Rucar. Care sunt romanesti doar cu numele, produsul fiind fabricat in Germania. Pana la urma un brand, un nume romanesc vinde, nu trebuie sa ne dam peste cap neuronii in a scoate un nume, o eticheta ok.

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.